top of page
  • Team BKNews

Забраняват полицейските костюми по време на хелоуинските празненства в Южна Корея


В четвъртък Националната полицейска агенция съобщи плановете си за въвеждане на строг контрол върху продажбата и носенето на полицейски униформи като костюми по време на Хелоуин.


Решението идва, след като спасителните операции бяха възпрепятствани от участници в празненствата, облечени в полицейски униформи по време на трагедията в Итеуон.


Контролът върху полицейските униформи е започнал във вторник и ще продължи до 5 ноември. Както продажбите, така и носенето на полицейски униформи ще бъдат обект на мерките.


Носенето на полицейски костюм може да доведе до объркване, особено в спешни ситуации, според NPA. Погрешното идентифициране на празнуващи като полицаи и на истински полицаи, които не са в униформа, може да попречи на управлението на безопасността, бе добавено.


Относно смъртоносното струпване, което отне живота на най-малко 158 души в Итеуон на 29 октомври миналата година, беше отбелязано, че изпратените полицаи били объркани за цивилни, които просто носят костюми. Това довело до забавяне в справянето със ситуацията.


Сегашният закон забранява на хора, които не са полицаи, да носят униформи или подобни дрехи, напомнящи на официални полицейски униформи, или да притежават оборудване, използвано от полицията.


Тези, които нарушат закона, са изправени пред до шест месеца лишаване от свобода или до 3 милиона вона глоба. Продавачите могат да получат до една година затвор или глоба до 10 милиона вона.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page