top of page
  • bknmoni

Полицията ще управлява проследяването на смарт часовниците с цел защита жертвите на престъпления


Полицията официално ще управлява системата на смарт часовниците, която може да намери точното местоположение на ползвателя в извънредни ситуации. Това ще започне по-късно този месец, за да може да предотвратява бъдещи престъпления, съобщават служители в сряда.


Системата за проследяване на местоположението първо ще бъде пусната в експлоатация от полицията в югоизточния град Ulsan и в централната северна провинция Chungcheong в четвъртък и ще се се разширява, за да достигне и други региони в цялата страна от 22 февруари, когато се появят проблеми.


Смарт часовникът, който се предоставя на жертвите за проследяване и за други потенциални престъпления, е разработен от Националната полицейска агенция за допълване на системата за спешни повиквания. Той гарантира около 30% успех за вземане на Wi-Fi или GPS сигнали на повикващия за идентифициране на местоположението му.


Установено е, че новата система е по-добра при приемане на сигнали за местоположение, показвайки 94% успех в намирането на местонахождението на часовника в рамките на границата без грешка в радиус от 50 метра през двумесечния пробен период, извършен миналата година.


От успешните случаи полицията намира сигнала на часовника чрез Wi-Fi (83.3%), GPS (10,7%) или базови станции (6%).


Полицията ще проведе и пилотна операция за определяне на мелодията на звънене на смарт часовниците в безшумен режим, за да сведе до минимум възможността за предупреждение за участие на полицията.


Жертвите ще могат да увеличават звука, докато говорят с полицейски служители чрез смарт часовник, и след като повикването приключи, звукът автоматично ще се намали.


Източник: Yonhap News

bottom of page