top of page
  • bknmoni

Полицията ще разследва спорните точки в "Music Bank", които доведоха до победата на LE SSERAFIM


Полицията потвърди, че е започнало разследване около "Music Bank" на KBS по подозрения, че са манипулирали точките на Lim Young Woong, което в крайна сметка е довело до загубата му. По-рано този месец отново имаше недоволство срещу “Music Bank” за това, че резултатът от излъчването на Lim Young Woong е 0 точки в епизода от 13 май. Кандидатите за първо място бяха Lim Young Woong с “If We Ever Meet Again” и LE SSERAFIM с “FEARLESS” и докато Lim Young Woong надмина LE SSERAFIM що се отнася до дигитално изпълнение и продажби на албума, LE SSERAFIM взеха победата заради големия брой точки от излъчването.


Тъй като класирането на "Music Bank" се определя 60% от цифровите резултати, 20% от резултатите от излъчването, 10% от проучванията на зрителите, 5% от физическите продажби на албуми и 5% от резултатите в социалните медии, фенклубът на Lim Young Woong поиска от KBS обяснение как песен, която е преобладаващо начело по отношение на цифрови резултати, може да падне на второ място единствено заради резултата от излъчването си.


Първоначално "Music Bank" отговори, че „If We Ever Meet Again“ е получила оценка от 0 точки, защото не е пусната в никакви телевизионни програми, радио програми на KBS или цифрово съдържание в периода от 2 до 8 май. Скоро обаче Dispatch публикува статия, в която се посочва, че "If We Ever Meet Again" всъщност е била пусната няколко пъти по радиостанциите на KBS през тази седмица.


В отговор на статията от Dispatch от "Music Bank" казаха:

“Резултатът от излъчването по радиостанциите се смята единствено от 7 KBS Cool FM радиопрограми. Освен тези 7 програми, останалите не са фактор за точките.”

Тъй като обвиненията за фалшифициране продължават да нарастват, гражданин в крайна сметка е подал жалба до Комисията за борба с корупцията и гражданските права на Южна Корея, обвинявайки отново музикалното предаване в подправяне на точките на Lim Young Woong. На 29 май полицията потвърди, че полицейското управление Yeongdeungpo в Сеул е получило жалбата и е започнало разследване по случая. Ето какво заявиха от полицията:

“Тъй като твърденията все още не са потвърдени, в момента планираме да проведем разследване, като разговаряме с подателя на жалбата и с други. Ако се установи, че твърденията за манипулация са верни, ще преминем към пълномащабно разследване.”

Източник: Soompi

Comments


bottom of page