top of page
  • albenacacheva

Случаите на пластична хирургия на косата се увеличават въпреки високия риск от странични ефекти


Увеличават се случаите на пластична хирургия сред тези, които "искат да изглеждат като NewJeans".


Според Korea Economic Daily интересът към пластичната хирургия се е увеличил поради популярността на съвременните идоли. Анонимна офис служителка с фамилно име Lee (на 26 години), наскоро се подлага на операция за промяна на пътя на косата си без бретон, за да прилича на "NewJeans и IVE".


Особено популярна става козметичната хирургия за промяна на пътя на косата, тъй като се твърди, че така се премахват излишните кичури и се "изчистват" очертанията на челото.


Медиите съобщават, че жени в тийнейджърска и 20-годишна възраст носят снимки на NewJeans, IVE и LE SSERAFIM в клиники, за да възпроизведат дългата им, права прическа без никакви кичури около лицето.


Поради ограничението да се използва грим, за да се прикрие пътят на косата, за желаещите да я модифицират са разработени два вида операции. Едната изисква подмяна на скалпа, взет от задната част на главата, и поставянето му отпред. Като по-евтин вариант тази операция включва шевове на главата, които могат да оставят белег.


Вторият вид операция изисква само малка "машина за пробождане", подобна на хирургически телбод, и не включва шевове.


Междувременно пластичните хирурзи изразяват предупреждение, че козметичната операция на пътя на косата е силно податлива на странични ефекти и че трябва добре да се провери дали процедурата е съвместима. Някои естетически странични ефекти включват и превръщането в "кукленска глава" с неестествен резултат, както и това, че засаждането на косата зависи и от дебелината на естествената коса и веждите.


Освен това новообразуваните петна по главата вследствие на операцията очевидно могат да доведат до сърбежи и подуване.


Източник: allkpop

bottom of page