top of page
Team BKNews

Самолет със 132-ма пътници се разби в Южен Китай

Актуализирано: 23.03.2022 г.


Пътнически самолет на авиокомпанията China Eastern Airlines със 132 души на борда се е разбил в планините в южния Гуанси-джуански автономен регион в понеделник следобед, според Китайската администрация за гражданска авиация.


Боинг-737 е изпълнявал полет от югозападния град Кунмин за Гуанджоу, когато е загубил контакт над град Уджоу. На борда са били 123 пътници и девет членове на екипажа, съобщи CAAC в изявление, публикувано онлайн.


Спасителните екипи са на път към мястото на произшествието, където се вижда огън, но жертвите са неизвестни, съобщи китайската държавна телевизия CCTV.


Първоначалните съобщения на държавните медии сочеха, че на борда е имало 133 души.


Кадри, публикувани онлайн и споделени от държавната медия People's Daily, показват облаци дим, издигащи се от планински, горист район. Друг клип показва това, което изглежда са останки от самолета по кална планинска пътека.


ЪПДЕЙТ:

До момента издирвателните и спасителните екипи не са намерили оцелели. - заяви пред репортери Zhu Tao, директор на службата за авиационна безопасност в CAA.
Като се има предвид наличната в момента информация, все още нямаме ясна оценка на причината за катастрофата.

Авиодиспечерите многократно са се обаждали на самолета по време на спускането му, но не са получили отговор, добави той.


До момента спасителите са открили части от изгорелите останки на самолета. Държавните медии показаха снимки на останки от писма, чанти, портфейли и лични карти, принадлежащи на пътниците.


Междувременно семействата и приятелите на 123-ма пътници и деветима членове на екипажа са посетили офисите на China Eastern в провинция Yunnan и са чакали на международното летище Гуанджоу.


Все още предстои властите да идентифицират пътниците и екипажа, но някои от близките им са говорили пред местните медии или са споделили мъката си онлайн.


Източник: CNN, BBC

Comentarios


bottom of page