top of page
  • bknmoni

23 места, които трябва да посетите непременно в Южна Корея през зимата


Корея е красиво и интригуващо място за посещение. Подобно на останалите азиатски страни, съчетава прекрасни природни и културни забележителности, които ще имат непременно и своите почитатели тук. В статията сме подбрали някои от тези места, които смятаме, че ще ви заинтригуват и ще ви отведат, макар и виртуално, в пътешествие из Южна Корея.


1. Увеселителен парк Everland


Everland е най-големият увеселителен парк в Южна Корея, който е подходяща дестинация както за приятели, така и за семейството. Everland е дом на едни от най-стръмните дървени влакчета в света. Особено посещавана дестинация през зимния сезон. Посетителите могат да се снимат с голямото коледно дърво, което стои в центъра на парка, могат да посетят зимните атракции и парадите, които се организират.


2. Остров Nami



Насладете се на красивата природа на остров Nami! Известен на много корейски почитатели от драмата "Winter Sonata", остров Nami се намира извън Сеул. Островът е пълен с брези и червени дървета, което прави мястото невероятно за снимки.


3. Железопътен парк Gangchon


На железопътната линия можете да карате с приятели, докато се наслаждавате на живописния изглед на провинцията. Гледката е красива през всички сезони, но през зимата ще видите замръзналата река Bukhangang и ще минете през множество дървета покрити със сняг.


4. Градината на сутрешното спокойствие


Градината на сутрешното спокойствие е добре известна като едно от най-красивите места в Корея. Заобиколена от това, което е било килим от буйна и зелена трева през другите сезони, площта е покрита със сняг през зимата.


Може да посетите и известния фестивал на осветлението на градината, който показва жизнени светлини и цветове през призмата на спокойната градина. Фестивалът трае от декември до март всяка година и не трябва да го пропускате, когато сте там!

5. Ски парк Vivaldi


Разположен на един час и половина от Сеул, ски парк Vivaldi е точното място, което да посетите през зимата. Това е един от най-популярните ски курорти в Корея и разполага с широка гама от развлекателни съоръжения, подходящи за хора от всяка възраст.


Курортът разполага със ски писти, подходящи за всички сноубордисти. Със специално организирани автобуси може да разгледате мястото, като посетите караоке барове, боулинг алеи, аркади и дори водни паркове.


6. Фестивал за риболов на лед Hwacheon

Триседмичният фестивал за риболов Hwacheon е един от най-големите зимни фестивали в Южна Корея. Риболовните традиции са важни за корейския народ и всеки регион има свой собствен стил на улов на местните риби. По време на събитието корейци от цялата страна се събират, за да ловят риба от река, покрита с 40 см лед. Разбира се, има и още зимни дейности, които могат да се извършат там, но това оставяме на вас!

7. Фестивал на пъстървата Pyeongchang

Фестивалът на пъстървата Pyeongchang се чества през зимата в град Jinbu-Myeon в района на Pyeongchang-Gun. Посетителите могат да се насладят на различни програми, включително риболов на лед и правене на примамки за пъстърва, различни снежни и ледени програми и др. Има и традиционни зимни игри с шейни. Всяка пъстърва, уловена от риболова на лед, може да бъде приготвена веднага в близките ресторанти.


Ловенето на пъстърви започва от Pyeongchang заради студените и чисти води. Естественият вкус на рибата я прави още по-вкусна, ако се консумира сурова!


8. Национален парк Bukhansan


Към националния парк Bukhansan са включени 3 планини, подходящи за изкачване през зимата - Baegundae (836 м), Insubong (810 м) и Mangyeongdae (787 м). Ако желаете да се отдалечите от натоварения ден в града и да се насладите на красивите гледки въпреки ниските температури, това е подходящото място за вас!

9. Рибен пазар Jagalchi

Ако сте любители на морската храна, непременно трябва да пробвате храната, която се приготвя в Jagalchi. Това е един от най-големите улични пазари в Южна Корея, които продават както сурова, така и сготвена морска храна. Можете да си купите риба на първия етаж и да помолите да си я сготвите и да я изядете в ресторантите на втория етаж срещу заплащане.

10. Jung-gu

Коледата в Пусан започва последната седмица на ноември и продължава до януари. Фестивалът на коледното дърво се провежда на центъра на Jung-gu с 18-метрова елха. Има много състезания и магазинчета, които ще приповдигнат коледното ви настроение.


11. Планината Seonjaryeong

На 1157 метра, бихте си помислили, че това е трудно изкачване, но както се оказва, планината Seonjaryong е приятно преживяване за аматьори, професионалисти и на практика за всеки, който иска да се наслади на грандиозната гледка от върха на планината. Има и не толкова стръмни пътеки, по които може да изкачите планината. Изкачването ѝ по време на зимния сезон е приятно преживяване заради снежните гледки наоколо, които правят мястото да изглежда повече като сцена от филм, отколкото нещо друго.

12. Снежният фестивал Taebaek


Малкото селище Taebaek има 6 месеца зима заради своята надморска височина, но въпреки дългата зима селището е успяло да превърне това в негов плюс. Тук може да се насладите на изложби на снежни човеци, рафтинг, впрягане на шейни с кучета, както и иглу кафенета.


13. Camellia Hill


Ако Япония е известна с цъфтежа на черешовите дървета, Корея има своя собствена версия на райските цветни дървета в пълен разцвет, макар и това да се случва по време на зимата! Може би най-сюрреалистичното нещо, което ще видите в Корея през декември, е 20 хектара Arboretum в Camellia Hill. Тук има около 6000 дървета Камелия, както и други диви цветя. Красивата пътека и езерото, пълно с лилии, просто допълват красотата на това място.


14. Фестивала на плуващите пингвини в Seogwipo Едно от най-интересните места, които трябва да се видят, ако имате възможност да отидете в Корея е фестивалът на плуващите пингвини в Seogwipo. Не, всъщност няма действителни пингвини, но за по-интригуващо е наречен така. Местни жители и туристи свалят дрехите си и се състезават в ледените води. След този дързък опит, който правят, участниците се награждават с рибни торти и топла супа.

15. Градината на LED розите

Тази градина не е обичайната, която очаквате да видите със засадени цветя. Тя се състои от 25 550 LED рози, които са символични за броя на дните след Освобождението.

16. Ледена пързалка Seoul Plaza

Ако сте решили да посетите Корея през зимата, тогава трябва да опитате да карате кънки на лед. Това е един от най-вълнуващите начини да прекарате времето си по време на зимната си ваканция в Корея. Мястото се намира в Сеул, а всеки турист посещава столицата. 17. Брезовата гора Wondaeri

Може би си мислите: "Защо си заслужава да посетите една обикновена гора?", но истината е, че брезовата гора Wondaeri е едно от най-красивите места в Корея. Гледката на 700 000 висши дървета, издигащи се до небето и покрити със сняг навсякъде, е поразителна. Това е идеалното място за забавление, докато играете криеница с приятели или докато правите снежен човек сред природата. 18. Ски курорт Yongpyong

Ски курортът Yongpyong е поредното невероятно място, което да посетите по време на зимната си ваканция. Това, което прави този курорт специален, е, че това е мястото, където се проведоха зимните олимпийски игри през 2021 г. Разполага с общо 28 ски писти за професионалисти и с такива за начинаещи. Можете дори да се насладите на водите във водния парк или да продължите да се наслаждавате на зимната обстановка.


19. Onyang Hot Spring

Едно от най-добрите и топли места, които трябва да посетите през зимата, е Onyang Hot Spring, което ще ви даде възможност да се подмладите по време на корейската ви ваканция. Смята се, че тези процедури са основани преди 1 300 години, поради което е един от най-старите горещи извори в Корея. Нарича се "гореща пролет", защото лекува артрит, проблеми с кожата, високо кръвно, чернодробни заболявания. По-рано царете са прибягвали до това място, за да излекуват своите заболявания и да се отпуснат. Потапянето в гореща вода е нещо, което не бива да се пропуска през студения период. Мястото се намира на 90 минути северно от Сеул.


20. Остров Geoje


Ако планирате ваканция през януари, то бъдете сигурни, че трябва да посетите втория по големина остров в Корея. Тъй като се намира от южната страна, то температурите не са толкова ниски и е подходящо за любителите на по-топлото време. Освен това островът предлага и много добри места за посещение: морската ботаническа градина Oedo-Botania и национален парк Hallyeo Maritime. Мястото е не по-далеч от рая, така че се уверете, че ще го включите в маршрута си.

21. Кулата Намсан

Кулата Намсан, известна още и като Сеулската телевизионна кула, е едно от местата, които трябва задължително да посетите независимо през кой сезон ще отидете, тъй като това е една от основните забележителности на страната. Посещението на това място през деня е едно, но през нощта е съвсем различно, тъй като цялата кула е осветена. Всяка година близо 8,4 милиона души посещават кулата, като около нея се намират и други забележителности, които могат да се видят - паркът Namsan и селото Namsangol Hanok, посветено на корейските традиционни къщи. Има и още атрактивни за посетителите забележителности: дигиталната обсерватория и езеро на желанията. Езерото на желанията се намира на втория етаж на кулата, където хората обикновено хвърлят пари с пожелание за вечна любов като парите се събират и даряват на училища в Китай и Югоизточна Азия. На третия етаж може да се насладите на 360-градусов изглед на Сеул, както и на изложби, разказващи историята на страната.


22. Олимпийски парк

Олимпийският парк представлява огромна пързалка, която се посещава от туристи, които търсят забавления. Всяка зима паркът организира пързаляне по лед.

23. Фестивал на плантациите от зелен чай Boseong

Поредното интересно събитие и място, което ще ви бъде интересно да посетите, ако обичате зелен чай, е фестивалът на плантациите зелен чай Boseong, който се организира между ноември и януари. На него ще може да се насладите на различните вкусове и видове чай, които може и да не сте подозирали, че има, както и да тествате различни козметични продукти базирани на него. Организира се и специално светлинно шоу на плантациите.

Източници: Travel Triangle; Korea by me; Be Marie Korea

bottom of page