top of page
  • Team BKNews

Пътник отвори врата на самолет, преди да кацне на летището в Daegu


Пътник е отворил вратата на самолет на Asiana Airlines точно преди да кацне на международното летище в Daegu в петък, като дузина пътници са били със затруднено дишане, но самолетът се е приземил безопасно.


Полицията е задържала 33-годишния мъж по подозрение, че е дръпнал лоста на вратата.


След като излетял от остров Jeju, самолетът бил на път към Daegu - на 237 км югоизточно от Сеул, когато една от вратите внезапно се отворила в 12:45 ч., според източници. Скоро след това самолетът се приземил с отворена врата.


Когато вратата се отворила, самолетът е бил на около 250 метра над земята.

Никой от 194-те души на полета не е паднал и не се е наранил, но 12 паникьосани пътници показали симптоми на затруднения в дишането и някои от тях били откарани в болница. Състоянието им не е сериозно и вероятно причината е хипервентилация, съобщават властите.


Когато заподозреният се опитал да отвори вратата, стюардесите не могли да го спрат, защото самолетът тъкмо щял да кацне.


Полицията казва, че не е бил пиян по време на задържането, но не е разкрил защо го е направил:

Трудно е да се проведе нормален разговор с него. Ще разследваме мотива на престъплението и ще го накажем.

Полицията казва, че е пътувал сам, а свидетели съобщават, че заподозреният се е опитал да скочи, след като е отворил вратата.


Сред пътниците били и 48 атлети в началното училище и гимназията, които отивали на състезание в Ulsan:

Децата трепереха и плачеха от паника. Тези, които са били най-близо до изхода, сигурно са били най-шокирани. - казва майката на един от спортистите.

Друг пътник, 44-годишен, казва, че врата по средата се отворила с оглушителен звук:

Беше хаос, тъй като изглеждаше, че хората, които бяха близо до вратата, припадаха един по един и стюардесите викаха доктори на борда, докато други тичаха в паника.
Мислех, че самолетът се взривява. Помислих, че ще умра така.

Източник: Yonhap News


bottom of page