top of page
  • Sakura

Park Yoochun отказва да плати на обвинител за сексуално насилие, защото има по-малко от 1000 долара


Съобщава се, че вероятно Park Yoochun, певец и актьор, не е компенсирал жената, която го е обвинила в сексуално насилие, с 50 милиона вона според споразумението за повече от година.

Според Joongang Ilbo адвокатът на жертвата, която ще наречем г-жа А, е изпратил документи на Park Yoochun, в които се подчертава, че не е изпратил сумата и е предупредил, че ще го съди, ако не изясни позицията си незабавно.


През юли миналата година съдът претърпя задължителна медиация по иск за обезщетение и Park Yoochun не направи възражение в рамките на 2 седмици след предложението за плана за медиация.


По отношение на споразумението адвокатът на г-ца A заяви:

Park Yoochun трябва да плати 50 милиона вона и ако не го направи, трябва да плати лихва от 12% от 1 септември 2019 г. до деня, в който я изплати. Сумата, която той трябва да плати към момента, включително с лихвите, е 56 милиона вона.

Park Yoochun обаче отказал да плати и беше разкрито, че е казал пред съда, че има по-малко от 1 милион вона в банковата си сметка.

Адвокатът на г-жа А е казал:

Под чие име са печалбите, които той е реализирал чрез събитието за разписване на автографи и концертите? Не можем да не подозираме, че той крие приходите си, за да избегне плащането на глобите си по споразумението.
Ако Park Yoochun наистина няма да плати 50 милиона вона, той трябва поне да разкрие плана си за това как ще ги изплати. Ако той иска да продължи да участва в дейности, докато получава любовта на обществеността, за да печели, как трябва да разбираме отказа му да компенсира жертвата за нанесените от него вреди?

Още през 2016 г. г-жа A осъди Park Yoochun за изнасилване. Макар че Park Yoochun заведе дело срещу г-жа А за невярно обвинение, съдът отсъди г-жа А за невинна. През 2018 г. г-жа А заведе нов иск с искане за 100 милиона обезщетение.

Comments


bottom of page