top of page
  • bknmoni

Park Soo Young (Lizzy) получи глоба за шофиране в нетрезво състояние


Park Soo Young (Lizzy) получи глоба за причиняване на автомобилна катастрофа по време на шофиране в нетрезво състояние. На 18 май Park Soo Young се блъска в такси, докато кара в нетрезво състояние в квартал Cheongdam. Нивото на алкохол в кръвта ѝ е било 0.08%, което е достатъчно за отнемане на книжката ѝ. Първоначално тя бе обвинена без задържане за нарушаване на Закона за движение по пътищата чрез шофиране под влияние. По-късно обаче полицията счете и факта, че таксиметровият водач е бил ранен тежко, за което е трябвало лечение от 2 седмици за пълно възстановяване и добави обвинението за опасно шофиране като допълнителното наказание. На първото изслушване, проведено миналия месец, прокуратурата поиска едногодишна присъда. По време на процеса, проведен днес, Централният районен съд в Сеул поиска Park Soo Young да изплати глоба от 15 милиона вона (около 12,790 долара).


Съдът заяви:

Докато обвиняемата е била в нетрезво състояние и в състояние, в което тя не може да кара нормално, е причинила автомобилна катастрофа, в която е пострадала жертвата. Нивото на алкохол в кръвта също е било високо и беше необходимо наказание, което съответства на тези фактори.
Взехме под внимание факта, че това е първо нарушение, че вредата на жертвата е незначителна и че обвиняемата предаде колата си, за да покаже решимостта си да предотврати повторното възникване на такова нарушение.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page