top of page
  • Team BKNews

SM и Taeyeon отговарят на статии, твърдящи, че е станала жертва на измама с недвижими имоти


На 28 октомври YTN съобщиха, че инвестиционна компания за недвижими имоти е измамила около 3 000 души, като използвала фалшива информация, за да ги накара да закупят имоти. Жертвите били измамени да вярват, че земята, която се продава, може да се разработва, когато всъщност е защитена горска зона под Закона за защита на горите. Щетите на жервите са на стойност 250 милиарда вона.


Според статията известна комедиантка, започнала кариерата си в KBS, била търговски посредник и активно набирала богати хора, които да инвестират. Една от жертвите, посочена като А, е била член на известна женска група.


Статията на YTN заявява, че А е закупила земята през 2019 г. от огромна инвестиционна компания за недвижими имоти. Компанията закупила земята за 400 милиона вона и я продала на А за 1,1 милиарда вона след само три месеца.


Бивш служител на компанията казва:

Колега от друг отдел беше познат на бащата на А. Доколкото знам, бащата на А чул от този служител и я закупил под името на А.

След новините, друга медия идентифицира А като Taeyeon и комедиантката, работеща като търговски посредник на компанията, като Ahn Soo Mi. В отговор на това източник от компанията на Taeyeon SM Entertainment коментира:

Трудно ни е да потвърдим информацията, тъй като е свързана с активите на наш изпълнител.

Ahn Soo Mi е заявила в телефонен разговор с OSEN, че е работила на свободна практика в сферата на недвижимите имоти и никога не е срещала Taeyeon или убеждавала богати хора да правят нещо. Тя допълва, че ще вземе правни действия срещу статията.


В същия ден Taeyeon коментира съобщеното в стори в Инстаграм профила си:

От малка съм живяла далеч от семейството ми, така че желанието за остатъка от живота ми беше да намеря дом за семейството ми, който е по-близко до областта, в която работя и живея, и мечтата ми беше да създам място само за семейството ми. Със съгласие от семейството ми родителите ми погледнаха мястото със собствените си очи и взеха решението със същата мечта, която и аз имам. Пиша това, защото изглежда, че целта ми е представена по начин, различен от това, което съм възнамерявала. Моля, въздържайте се от недоразумения, предположения и спекулации. Едностранно бях уведомена за щетите, така че засега чакам ситуацията да се развие.
Разстройва ме да говоря за тези неща, но това е, за да помоля хората, които разбират погрешно и гледат на това неблагоприятно, да се въздържат от прибързани заключения.

Източник: Soompi

bottom of page