top of page
  • Team BKNews

Тайван изпрати "Marry My Dead Body" на Оскарите за категория "Най-добър международен филм"


Бюрото за развитие на аудиовизуалната и музикалната индустрия на Тайван обяви изпращането на Marry My Dead Body на Cheng Wei-hao в категория "Най-добър международен игрален филм" на наградите "Оскар" за следващата година.


Свръхестествената комедия с криминален обрат е седмият най-печеливш местен филм в боксофис историята на Тайван с приходи 11,3 милион долара и се представи добре в кината в Южна Корея, Хонконг и Виетнам.


Филмът също попадна в глобалната класация на Netflix през първата седмица от премиерата си в платформата. Той също така спечели награда на Taipei Film Awards за най-добър сценарий.


С участието на Hsu Kuang-han, Austin Lin и Gingle Wang филмът проследява историята на хомофобско ченге, което е принудено да сключи „призрачен“ брак с човек от същия пол, за да успокои духа на починал. Въпреки че е ужасен от хомосексуалността и призраците, няма друг избор, освен да се обедини с призрачния си съпруг, за да разреши случай с наркотици.


Комитетът по избора каза, че е избрал именно него, защото филмът "остроумно съчетава традиционните обичаи с модерни перспективи, има както хумор, така и емоция, и показва характерното за тайванските култура и живот".


Източник: Deadline

bottom of page