top of page
  • Team BKNews

Компанията на OMEGA X с отговор относно нататъшни обвинения срещу изпълнителния директор


SPIRE Entertainment коментира повече подробности, които бяха съобщени за злоупотребата с власт на бившия изпълнителен директор срещу членовете на OMEGA X.


На 11 ноември SBS News дадоха още подробности за тормоза с ново видео и предполагаеми чатове. Във видео материала SBS News заявяват, че причината за вербалния и физически тормоз в Лос Анджелис е била това, че членовете не са благодарили на изпълнителния директор и на компанията както трябва на концерта си. Изпълнителният директор също така е казал на членовете да платят на компанията 1 млрд. вона (около 760 000 долара), преди да напуснат.


Съобщава се, че на следващия ден е вдигнала врява в хотела, като блъскала по вратите на членовете и псувала мениджъра им, защото не отварял. Местните и служителите в хотела трябвало да я спрат.


След инцидента съпредседателят на компанията Hwang изпратил съобщение на членовете с думите:

Знам, че това, което изпълнителен директор Kang направи, беше грешно.
Не мога да позволя групово действие. Невъзпитани OMEGA X, ще видите последиците, когато се върнете.

Подобна злоупотреба се е случвала и много пъти преди това. Веднъж изпълнителният директор принудила членовете да спрат изпълнението си по средата на концерта, за да проведат видеочат с нея, тъй като била бясна, че не ѝ се обадили по-рано, въпреки че баща ѝ починал, преди концертът да започне.


Друг път изпълнителният директор накарал един от членовете - Jaehan - и мениджъра му веднага да слязат от самолета чрез текстови съобщения, псуване и заплахи за съд, ако не го направят. Изпълнителният директор и председател Hwang също така предполагаемо принудили членовете да излязат на сцената, криейки факта, че четирима от тях имали висока температура и били тествани положително за COVID-19. Когато членовете изразили негативните си чувства относно лъжата, Kang изкрещяла: "Не! Всичко това е, защото нямате воля да излезете на сцена". Съобщенията също разкриват, че председател Hwang многократно е казвал на членовете: "Стегнете се" и "Въоръжете се със силен дух".


Към момента е съобщено, че четирима членове на OMEGA X се лекуват от паническо разстройство, тревожност и безсъние. SPIRE Entertainment също поискали предполагаемо на 10 ноември от 11-те членове сумата от 300 до 400 млн. вона на човек за споразумение.


Когато SBS News се свързаха със SPIRE Entertainment за изявление относно новите кадри, компанията отговори с:

Компанията се е извинила официално и въпросният изпълнителен директор доброволно е напуснал, за да поеме отговорност.

...подчертавайки, че всички проблеми са разрешени. Когато репортерът се обади на Kang, за да попита дали наистина е напуснала, тя избегна директен отговор: "Сега съм много болна, така че съм в болница. Може ли да ми се обадите по-късно?"


Компанията не е дала отговор относно обвиненията, че е опитала да прикрие диагнозите на COVID-19 на членовете, за да могат да изпълняват в чужбина.


Източник: Soompi

Comments


bottom of page