top of page
  • Sakura

Без чуждестранни зрители на Олимпийските игри в Токио


Няма да бъдат допускани чуждестранни фенове на отложените Олимпийски и Параолимпийски игри това лято заради пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите. Японските власти заявиха на Олимпийския и Параолимпийския комитет, че е "много малко вероятно" влизането в страната да бъде гарантирано.

Организаторите допълват, че решението е взето, за да се осигурят безопасни игри за всички участници и японската публика. Игрите ще започнат на 23 юли, а Параолимпийските - един месец по-късно, от 24 август.


Организаторите заявиха, че са предприели стъпка да забранят на чуждестранните зрители, "за да дадат яснота на притежателите на билети", които ще бъдат възстановени.


Те добавиха, че "предизвикателната" ситуация Covid-19 в Япония и много други страни, глобалните ограничения за пътуване и появата на различни щамове на вируса са довели до решението.


Организаторите отложиха Олимпийските игри с една година през март 2020 заради нарастващото разпространение на коронавирус по целия свят.


За първи път в историята на събитието то се отлага, като през 2020 г. над 11 000 спортисти от около 200 държави трябваше да вземат участие.

Източник: BBC

Comments


bottom of page