top of page
  • bknmoni

Oh Young Soo спечели "Златен глобус" в категорията за най-добър поддържащ актьор


Oh Young Soo стана първият корейски актьор, който беше отличен индивидуално на наградите "Златен глобус". На 9 януари се проведоха 79-ите награди "Златен глобус" в Бевърли Хилс, Калифорния. "Златният глобус" са едни от най-големите награди заедно с наградите на Академията в САЩ. Oh Young Soo спечели в категорията за най-добър поддържащ актьор в телевизионното направление за ролята си на Oh Il Nam в хитовия сериал на Нетфликс "Squid Game". Той беше номиниран заедно с Били Крудъп и Марк Дюплас в “The Morning Show”, Кийран Кълкин в “Succession” и Брет Голдщайн в “Ted Lasso”.

Чрез Netflix Oh Young Soo заяви:

След като чух новината за наградата, си казах "аз съм приличен човек" за първи път в живота ми. Сега вече не е "ние в света", ами "светът вътре в нас". Приемайки усещането за културата ми и любовта в сърцето ми към семейството ми, дълбоко благодаря на всички по света. Надявам се всички да живеете красив живот. Благодаря Ви.

“Squid Game” беше номиниран и в категорията за най-добър телевизионен сериал - драма, а Lee Jung Jae беше номиниран за най-добро изпълнение на актьор в телевизионен сериал. Поради бойкота на Холивуд на "Златния глобус" по обвинения за корупция и липса на многообразие сред членовете на Холивудската външна преса (HFPA), която се състои от чуждестранни филмови журналисти от различни страни по света, избиращи номинираните и победителите, тазгодишните награди не се излъчваха по телевизията или в интернет. Церемонията по награждаването бе извършена без публика и победителите бяха обявени чрез официалната страница на наградите в социалните мрежи. Източник: Soompi

bottom of page