top of page
  • Team BKNews

Компанията на Oh My Girl с изявление: продуцентът Tank е тормозил Seunghee


Внимание: статията е с чувствително съдържание!


На 8 март Tank публикува нов ”дис трак” (идва от думата неуважение, тоест песен с цел да обиди някого, обикновено друг изпълнител) под името “Suni” в канала си в YouTube, в който той обвинява момиче от група, чието име не е споменато, в разлчни неща като: да обича други мъже, въпреки че си има приятел; отправяне на неуважителни коментари относно феновете си и още. Видеото включва неясна снимка на Seunghee. Днес компанията на Seunghee пусна следното изявление:

Първо, извиняваме се на феновете, които сигурно са били притеснени заради проблема със Seunghee.
Seunghee и композиторът Tank са младши и старши от Училището за изкуства в Корея и са в една и съща индустрия. Искаме да изясним, че Seunghee е жертва, която е злонамерено тормозена от Tank.
1. На 7 декември 2020 Tank изпрати съобщения на Seunghee и неин бивш съученик от средното училище. Той им изпрати самоубийствена бележка и написа, че след няколко минути ще отнеме живота си, казвайки, че слага нож на бюрото си. Тъй като по принцип психическото състояние на Tank беше нестабилно, Seunghee си помисли, че наистина ще опита да се самоубие. За да спаси живот, тя се обади на нейна позната, която често е писала песни с него, и Seunghee разясни ситуацията. Нейната позната незабавно се обади на полицията и докладва.
2. Seunghee и нейната позната отидоха лично на мястото. Тъй като тя си е помислила, че може той да опита отново да отнеме живота си, Seunghee го е окуражила, казвайки му, че е някой, който би бил достатъчно обичан от всеки. Това е бил искреният опит на Seunghee да го спре, за да не се самоубие.
3. Инцидентът доведе до крайното обсебване на Tank и той изпрати психиатричните си медицински досиета като доказателство, че тя го е спасила от смърт. Притискаше я психологически, твърдейки, че психиатърът му му е казал, че Seunghee е неговото лекарство и я е помолил тя да остане до него и да му помогне, за да се оправи. Също така придаде на думата "обич" крайно значение, различно от реалността, и изпращаше обсебващи съобщения. Превърна се в ситуация, в която той я ухажваше едностранчиво.
4. Когато чувствата му не бяха приети, Tank изпрати съобщения със заплахи, казвайки, че скоро ще отнеме живота си и целият свят ще помни Seunghee чрез новините в медиите, което я уплаши.
5. Докато Seunghee се бореше с интензивни психически терзания и тревожност от около три месеца, от 7 декември досега тя имаше тежко паническо разстройство до такава степен, че не можеше да извършва нормално планираните си дейности. Въпреки че той е неин старши от училище и индустрията, тя спря контакт с него, тъй като реши, че не може да продължава повече. 6. След това Tank публикува видео и снимки в акаунтите си в социалните си мрежи и YouTube, които съдържат очевидно фалшива информация и изкривява истината.
Нашата компания взе решението, че повече не можем да пренебрегваме това, че Tank продължително тормози Seunghee, като изкривява истината, сякаш тя е извършител, когато всъщност е жертвата, и се възползва от добрия ѝ характер.
Още повече, беше открито, че освен Seunghee, е тормозил и други изпълнители, включително познати, като изпраща видеа и съобщения, в които по навик намеква, че ще отнеме живота си и се оплаква от психическо страдание. Следователно нашата компания предприема всички възможни граждански и наказателни правни действия, включително за разпространение на невярна информация, сплашване и нарушаване на личните права и ние планираме да отговорим категорично с най-добрите възможни мерки и няма да има преговори или снизходителност.


Източник: Soompi

Comments


bottom of page