top of page
  • Team BKNews

Компанията на Oh Jung Se с изявление за фатална катастрофа, от която е станал част като пътник


Вечерта на 18 октомври служител от компанията на Oh Jung Se (оттук нататък наричан “C”) карал актьора в южната провинция Chungcheong, когато колата се сблъскала с култиватор на пътя. Полицията пристигнала на мястото, след като получила сигнал от свидетел, че бус ударил култиватор.


Въпреки че шофьорът на култиватора, мъж в 60-те си години, бил откаран в болницата от пожарната, в крайна сметка починал. Съпругата му, която била в култиватора с него, също била сериозно ранена и била откарана в болницата от хеликоптер за спешна помощ.


C, който бил леко ранен в инцидента, е отишъл в болницата за лечение. Oh Jung Se също бил прегледан в болницата заради леки синини, преди да бъде изпратен вкъщи.


На 20 октомври компанията на Oh Jung Se - Prain TPC - пусна следното изявление:

Първо, преди официалното ни изявление, бихме искали да помолим за разбиране тези, които чакаха за изявление от компанията относно катастрофата на 18 октомври, станала в окръг Geumsan в южната провинция Chungcheong.
След като чуха новините за катастрофата на 18 октомври, изпълнителният директор и други служители отидоха на мястото на инцидента. Шофьорът на колата, който я е управлявал, беше разследван от полицията, а актьорът Oh Jung Se, който е бил пътник в колата, беше прегледан и лекуван в болницата. Изслушахме какво имаше да ни каже шофьорът и разучихме инцидента по различни начини, например проверихме записите от камерите по време на инцидента.
Без да осъзнаваме сериозността на инцидента, желанието ни бързо да вземем подходящи мерки беше напразно и един човек почина след инцидента. След това приоритет стана жертвата.
Не мислим, че е уважително към починалия новините да се съсредоточават върху актьора, който е бил пътник, и опечаленото семейство страда дори повече заради това.
Също така решихме, че актьорът ни, който е бил пътник в инцидента, не трябва да бъде фокусът по този въпрос. Но тъй като шофьорът беше служител на нашата компания и инцидентът е станал, докато е бил на работа, планираме да вземем участие в каквато и да е правна отговорност, която се определи, след като разследването разкрие дали е било небрежност и до каква степен, и ако е необходимо ще поемем повече отговорност. Мислим, че ще трябва да изчакаме, докато разследванията приключат, за да пуснем официалната позиция на компанията ни.
Вместо това сега е моментът да съсредоточим времето и емоциите си върху утешаването на жертвата и опечаленото семейство, и това правим сега. Актьорът ни също участва в процеса.
Към момента се разпространява невярна информация за самоличността на шофьора и за това какво е станало по време на инцидента. Например не знаех произхода на такива слухове, които твърдят, че култиваторът внезапно е изскочил, но това не е нито показание на шофьора, нито потвърдено събитие. Чухме, че опечаленото семейство, с което се срещнахме, е наранено от такива думи и коментари. Докато разследването приключи, ви молим за щедрото ви разбиране относно избора ни да не казваме твърде много и засега се надяваме, че ще се присъедините към предлагането на благословия на починалия, който загуби живота си в този нещастен инцидент.
Веднага щом разследването приключи, ще пуснем изявление с подробно обяснение.

Източник: Сумпи

Comments


bottom of page