top of page
  • albenacacheva

Севернокорейският лидер Ким разменя писма с Мун


Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е разменил писма с отиващия си президент на Южна Корея Мун Дже Ин по-рано тази седмица в "израз на дълбокото им доверие", съобщиха държавните медии в петък.


Ким е получил "лично" писмо от южнокорейския президент в сряда, а на следващия ден е изпратил писмо отговор, според официалната севернокорейска централна информационна агенция (KCNA).

"Споделяйки едно и също мнение, че междукорейските отношения ще се подобрят и развият според желанието и очакванията на нацията, ако Северът и Югът полагат неуморни усилия с надежда, висшите ръководители взаимно предадоха топли поздрави на сънародниците в Севера и Юга", се казва в съобщението на английски език.

В писмото си Мун изразява желанието си Югът и Северът да направят съвместни декларации, за да създадат "основата" за обединението дори и след пенсионирането му, а Ким оценява "болките и усилията", които Мун полага за "великата кауза на нацията", според KCNA.

"Размяната на лични писма между висшите лидери на Севера и Юга е израз на тяхното дълбоко доверие", се допълва в съобщението.

Размяната на писма се случва в момент преди мандатът на Мун да изтече на 9 май.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page