top of page
  • albenacacheva

В Северна Корея публикуваха снимки на Kim Jong-un и дъщеря му за втори пореден ден


В неделя севернокорейският държавен телевизионен оператор показа допълнителни снимки за втори пореден ден, на които се вижда как лидерът на КНДР Kim Jong-un и дъщеря му наблюдават изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета миналата седмица.


Разкриването на снимките от севернокорейската централна телевизия породи спекулации, че то може да има за цел да рационализира ядрената и ракетната програма на режима в името на безопасността на младите хора и да изкове публичната личност на Kim като лидер, ориентиран към семейството.


На една от снимките се вижда как Kim прегръща дъщеря си отзад, докато гледа на екрана. Друга го изобразява как държи дъщеря си с лявата си ръка, докато той и военният персонал сякаш празнуват изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета.


На една от снимките Kim също е видян да върви заедно с дъщеря си и съпругата си Ri Sol-ju на фона на аплодиращите празника войници.


Тези снимки рязко контрастират с покойния му баща Kim Jong-il, който никога не е бил публично придружаван от съпругата си.


Откакто пое ръководството на страната преди десетилетие, настоящият лидер се появява заедно със съпругата си на различни публични събития, включително дипломатически дейности - ход, който според наблюдатели е спомогнал за създаването на имидж на Kim като лидер на "нормална" държава.


Според наблюдатели снимките на Kim, на които той води дъщеря си на мястото на изстрелването, също са помогнали за създаването на имидж на лидер, който се грижи за дъщеря си като обикновените родители, тъй като изглежда се стреми да затвърди обществената подкрепа в условията на икономически и други вътрешни трудности.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page