top of page
  • albenacacheva

Северна Корея отпечатва пощенски марки със срещата на Ким с Тръмп, а не с Мун


Северна Корея пусна нова колекция от възпоменателни марки в петък по случай 10-ата годишнина от идването на власт на лидера Ким Чен Ун със снимки на негови срещи със световни лидери.


49-те комплекта марки, издадени от севернокорейската компания Korea Stamp Corp., включват такива, на които са показани срещата на върха на Ким в Сингапур през 2018 г. с тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп и друга среща в селището за междукорейско примирие Панмунджом през следващата година, както и разговорите му с китайския президент Си Дзинпин и руския президент Владимир Путин.


Но в колецията нямаше марки, на които да са изобразени срещата на върха на Ким с южнокорейския президент Мун Дже Ин или тристранната среща с Тръмп в Панмунджом.

В колекцията от пощенски марки Северна Корея показа изстрелванията на своите ракети, включително междуконтиненталните балистични ракети (МБР) Хуасон-14 и Хуасон-15 през 2017 г.


Не са включени изображения на най-новата МБР Хуасон-17, която Северът твърди, че е изстрелял миналата седмица.


Междукорейските отношения са охладнели, а корейският мирен процес е в застой, след като срещата на върха в Ханой през 2019 г. между Ким и Тръмп приключи без споразумение.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page