top of page
  • bknmoni

Севернокорейска медия разкритикувана заради твърдения, че идоли в Южна Корея са третирани като роби


Наскоро севернокорейска медия стана обект на внимание. По нейни думи идоли като BTS, BLACKPINK са третирани като роби от компаниите си.


Arirang Meari написаха статия относно несправедливото отношение към идолите от техните компании.

Напоследък южнорокейските певци са принудени да живеят нещастен живот заради своите компании. Певците подписват ексклузивни договори с големи развлекателни компании в ранна възраст, още в началното или средното училище, за да могат да получат обучение.


Според тях на идолите са им забранени почивките и ваканциите, имат право на сън 2-3 часа, докато получават стриктно обучение. Печалбите им отиват в компаниите им, под претекст, че са "образователни такси".


Много певици търпят сурово отношение и унижение по време на тренировъчния процес, като също така са принудени да обслужват сексуално политици и бизнесмени. Много от младите певци страдат психически и се чувстват, сякаш са в затвор без решетки. Някои дори отнемат живота си, което доказва факта колко задушаващ е животът им.

Севернокорейската медия съобщава, че това става обект на наблюдение и в много южнокорейски и западни издания. Въпреки това медията, която твърди това, търпи много критики от нетизени от Южна Корея, като се има предвид блокирането на нарастващата популярност на южнокорейските звезди сред севернокорейските младежи.


Източник: KoreabooComments


bottom of page