top of page
  • albenacacheva

В Северна Корея построиха фабрика за сладолед по заповед на Kim Jong-un


В Северна Корея е завършен строежът на фабрика за сладолед в Пхенян по нареждане на лидера Kim Jong-un, съобщават държавните ѝ медии, на фона на отслабващата под глобалните санкции икономика.


Според официалната Корейска централна новинарска агенция (KCNA) се е състояла церемония по повод изграждането на "модерна" база за производство на сладолед в центъра на Taesongsan.


Jon Hyon-chol, вицепремиер на Северна Корея и ръководител на службата за икономическа политика на управляващата Работническа партия, произнесе реч на церемонията, като подчерта, че "проектът за подобряване на благосъстоянието на народа не може да бъде отлаган, независимо от това колко много са трудностите".


Той добави, че строителството е завършено в кратък срок благодарение на "специалните мерки", предприети от лидера Kim за ускоряване на проекта.


Taesongsan е планина в покрайнините на Пхенян с големи атракционни обекти, включително увеселителни паркове, плувни басейни и зоологическа градина.


Напоследък Северна Корея увеличава усилията си за подобряване на препитанието на народа си на фона на трайния недостиг на храна и продължителните санкции, наложени от Запада..


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page