top of page
  • albenacacheva

В Нова Зеландия осъдиха китаец, снимал тайно жена в банята, за да "не го харесва"


Мъжът, който заснел повече от десет тайни видеоклипа на жена, която се събличала и къпала в собствения си дом в Нова Зеландия, заяви, че това не е било за собствено сексуално удовлетворение.


Вместо това Luo Xiaodong поясни, че се е опитал да накара жената, която познава от много години, да "не го харесва".


В петък 53-годишният мъж, който до разкриването на престъплението си е шофьор на автобус на градския транспорт в Auckland, беше осъден от окръжния съд в Waitākere.


Съдебните документи показват, че Luo е поставил портативна камера в банята в дома на жената между януари и март тази година, като я снима 17 пъти и след това качва видеоклиповете на лаптопа си.


Жертвата разбрала за това едва когато видяла свои голи снимки на компютъра му.

Полицията е повикана и Luo си признава стореното, като през май се признава за виновен по обвинение за създаване на интимни видеоклипове на друго лице.


Luo заяви, че е "дълбоко засрамен", говорейки чрез адвоката си John Kovacevich.

"Той е крайно разочарован от себе си и сериозно се е злепоставил пред китайската общност".

Той заяви, че Luo се е извинил на жертвата и е щял да го направи лично, ако тя се е съгласила да се види с него.

"Няма извинение за извършеното от него престъпление и той иска да запази честта си, като поеме отговорността", добави Kovacevich, обяснявайки защо мъжът не е поискал да остане анонимен.

Съдия June Jelas заяви, че Luo отрича да е направил записите за собствено сексуално удовлетворение и е казал на пробационен служител, че е направил видеозаписите като начин да накара жертвата да не го харесва.


Но каквато и да е била мотивацията му, действията му са засегнали дълбоко жертвата. Жената чувства "неимоверно" накърняване на достойнството и предателство и има трайни опасения относно това какво е направил Luo с видеозаписите и с кого ги е споделил.

"Способността ѝ да се доверява на другите и да се чувства в безопасност в собствения си дом е разклатена", добави съдията.

Престъпленията на Luo също така са засрамили съпругата му и сериозно са обтегнали отношенията им, чу съдът. То е коствало работата му като шофьора на автобус - той вече няма право да управлява автобуси и сега работи като помощник в транспортна компания.


Съдия Jelas осъди Luo на шест месеца обществено порицание с полицейски час в рамките на работното му време и му нареди да плати 500 новозеландски долара (319 щатски долара) на жертвата като обезщетение за емоционална вреда.


Утежняващите фактори за престъплението му са множеството записи, предумишлеността и планирането му, както и това, което съдията нарича груба злоупотреба с доверие.


Luo няма предишни присъди и в момента се подлага на доброволна психологическа терапия, както и на програма за отказ от насилие.


Източник: South China Morning Post

ความคิดเห็น


bottom of page