top of page
  • Sakura

7 нови к-поп песни, които да слушате това лято


По това време на годината е твърде вероятно вече да сте на ваканция или да се наслаждавате на свободното си време, като не правите нищо, но може и още да сте на работа. В каквото и положение да се намирате, един летен ден не е добър без хубава музика. Ето защо сме подбрали някои от най-зарибяващите к-поп песни, които излязоха наскоро:


aespa – Spicy

В тази песен с динамичен ритъм aespa ни карат с носталгия да си припомним “Mean girls”. Тук групата е в ролята на популярните в училище, които се готвят за парти, и ако за вас важи същото, няма как да пропуснете Spicy в плейлиста си, за да разведрите гостите си.


(G)I-DLE – Queencard

В случай че искате незабавна доза самоувереност, (G)I-DLE са се погрижили за това! "Queencard" носи посланието, че трябва да приемаме себе си и да не се сравняваме с останалите.


На английски заглавието на песента е ясно, но на корейски ("Kwinka") има също толкова интересно тълкуване, защото е жаргон, означаващ "популярна ученичка". Най-любопитната част безспорно е клипът, който прилича на комедиен филм и е вдъхновен от Y2K модата и продукциите "I Feel Pretty" и "White Chicks". Битката на дансинга между членовете определено ни стана любимата сцена.


NewJeans – Super Shy

В последно време NewJeans доказаха, че могат да създават хит след хит, за което говори как почти всяко видео в Тик-Ток е с тяхна песен. Слушателите остават очаровани от естественото им излъчване и семпли, но много запомнящи се парчета.

"Super Shy" също използва една на пръв поглед изтъркана тема – куража, необходим на някого да признае любовта си – за да я превърне в наслада за очите.


Ярките и топли цветове във видеото, снимано в Португалия, крещят “лято”, като е подчертано влиянието на режисьора Уес Андерсън като част от вдъхновението. Хореографията пък е много забавна и макар че е изморителна за ръцете, може да се научи лесно.


FIFTY FIFTY – Cupid

"Cupid" – песен, която наскоро завладя всички – има две версии (корейска и английска), но независимо коя предпочитате, сме сигурни, че си я пускате отново и отново. В нея момичетата почти са загубили вяра в любовта, но въпреки това изразяват надеждата си да я намерят.


FIFTY FIFTY може да е нова група, но отсега дава силната заявка, че ще се съсредоточава повече върху певческите способности на членовете вместо само върху танците или визията.


TEEN TOP – HWEEK

Песента бележи първото завръщане на TEEN TOP от 4 години насам и е свежа като летен бриз. Групата се отправя на пътешествие, докато ни напомня, че такова хубаво време е подходящо да забравим задълженията и тревогите си поне за малко.


TXT и Jonas Brothers – Do It Like That

Преди години не бихме и могли да си представим, че ще станем свидетели на легендарна колаборация от този тип, но ето къде сме. "Do It Like That" разказва за приятните усещания, които носи със себе си влюбването, а за нас остава усещането на удовлетворение, че най-накрая сме получили перфектния дует.


YENA – Hate Rodrigo

Противно на заглавието си, песента на Yena е изпълнена с положителни емоции и посочва възхищението, което изпълнителката изпитва към Rodrigo. Самото видео пък е пълно с препратки към Y2K културата, връщайки ни към отминали времена.

Comentarios


bottom of page