top of page
  • albenacacheva

К-поп идоли, които ще се завърнат следващия месецМножество к-поп звезди, сред които GOT the beat и Kep1er, развълнуваха феновете си с новите си музикални предложения през януари. Февруари се очертава да бъде още един голям месец, в който големи имена - като TREASURE и Apink - се подготвят за съревнование в класациите.


1. TREASURE


TREASURE, момчешката група, стартирана от YG Entertainment през 2020 г., ще пусне първия си мини албум, "THE SECOND : CHAPTER ONE", на 15 февруари.


Според YG предстоящият албум е събрал 600 000 предварителни поръчки към 19 януари, въпреки че голяма част от подробностите за него се пазят в тайна. Това е забележителен ръст, като се има предвид, че първият пълнометражен албум на 12-те изпълнители "THE FIRST STEP : TREASURE EFFECT" - издаден през 2021 г. - достигна 360 000 предварителни поръчки.


"Новият мини албум ще предложи широк спектър от песни" - загатна YG в изявление.
"Моля, очаквайте с нетърпение "втората стъпка" на TREASURE."

В петък агенцията пусна тийзър към една от новите песни, като сподели кратко видео, разкриващо мелодията и текста ѝ. YG описа песента като весела, лесна за слушане в средно темпо. Досега тийзър видеоклиповете с участието на четирима членове - Choi Hyun-suk, Jihoon, Yoshi и Junkyu - бяха представени в официалния блог на YG.


TREASURE е първата к-поп банда, която дебютира за YG след старта на момичешката група BLACKPINK. Членовете ѝ станаха известни чрез шоуто на YG "YG Jewel Box" (2018-2019 г.)


2. Apink


Момичешката к-поп група Apink също ще издаде специален албум през февруари по случай десетата годишнина от дебюта си.


Son Na-eun обаче няма да може да участва във всички промоционални дейности поради конфликт в графика.


"Son ще участва само в снимките на албума и музикалния клип поради конфликт в графика" - се казва в изявление на нейната агенция YG, без да се уточняват подробности.

През 2011 г., Son дебютира като част от Apink под IST Entertainment - която преди това беше известна като Play M Entertainment или A Cube Entertainment, но не поднови договора си с агенцията и миналата година се премести в YG, за да започне актьорска кариера. Всички останали членове на Apink, включително Park Cho-rong, Yoon Bo-mi, Jeong Eun-ji, Kim Nam-joo и Oh Ha-young, все още са представлявани от IST.


"Жалко е, че не мога да участвам във всички промоционални дейности" - заяви Son чрез YG.
"Но ви моля да подкрепите нашия специален албум и другите членове на Apink."

Точната дата на излизане на албума и повече подробности за песните ще бъдат обявени през следващите дни.


3. VIVIZ

VIVIZ, която се състои от SinB, Eunha и Umji от K-pop групата GFriend, също ще се появи на к-поп сцената през февруари.


След като всичките шестима членове на GFriend прекратиха договорите си с мениджърската им компания Source Music миналата година, SinB, Eunha и Umji се присъединиха към Big Planet Made (BPM) и се събраха отново като трио. BPM е новосъздаден звукозаписен лейбъл, в който приюти наред с други и Soyou от вече несъществуващата момичешка група Sistar.


"VIVIZ се стреми да направи своя дебют преди средата на февруари" - заяви служител на BPM.

SinB, Eunha и Umji изгряха на к-поп сцената като членове на GFriend през 2016 г. с миниалбума "Season of Glass". Преди разпадането си GFriend направиха поредица от хитове като "Glass Bead" (2015 г.), "Me gustas tu" (2015 г.) и "Apple" (2020 г.).


Освен това следващия месец ще дебютира TEMPEST, нова момчешка група от Yue Hua Entertainment. Това е седемчленна група, която включва Hyeongseop и Euiwoong (LEW) - участници във втория сезон на популярната програма за прослушвания на Mnet "Produce 101" (2017).


"Очаква се TEMPEST да завладее музикалната сцена с енергичното си и силно изпълнение" - се казва в изявлението на Yue Hua.

Ravi, член на к-поп бандата VIXX и основател на звукозаписната компания "GROOVL1N", също е готов да пусне втория си студиен албум "Love&Fight" на 8 февруари.


Източник: The Korea Times

תגובות


bottom of page