top of page
  • Sakura

Романтични комедии от 2023 година, които да гледате този уикенд


Каквито и драми да обичате да гледате, бъдете сигурни, че няма да сгрешите с романтичните комедии, и като че ли сега, когато преобладават други жанрове, още повече ни липсват. Само една сцена от тях е достатъчна за подсладяване на живота, затова днес ще ви предложим някои от най-новите романтични комедии, на които си заслужава да обърнете внимание (защото знаем, че вероятно за стотен път гледате "Boys Over Flowers"):


"Love to Hate You" (2023)

Сюжет: Yeo Mi Ran започва да работи в кантора, ориентирана към развлекателната индустрия. Тя няма интерес към по-сериозни връзки и мрази да губи от мъжете. Nam Kang Ho е популярен актьор. Въпреки че е искан за романтични роли, в личния си живот не вярва много на жените. Въпреки недоверието си двамата постепенно се сближават.


Защо да я гледате? Както подсказва и заглавието, историята проследява как двамата главни герои тръгват от пътя на омразата, за да се влюбят. Това е може би една от най-добрите тропи, защото първоначалната ненавист е повод за много комични ситуации, а за да се стигне до връзка, персонажите преминават през доста трудни ситуации, проследени с нетърпение от зрителите.


В тази драма има още един съществен плюс: Yeo Mi Ran и Nam Kang Ho са в зряла възраст, което позволява избягването на типичните за младежите вълнения. Забавно е и да проследим как преборват собствените си предразсъдъци към противоположния пол.


"Crash Course in Romance" (2023)

Сюжет: След като прекратява кариерата си на спортист, към момента Nam Haeng Sun е собственик на магазин за гарнитури. Ведрият ѝ характер и безкрайна енергия привличат вниманието на Choi Chi Yeol – популярен частен учител.


Защо да я гледате? Въпреки че присъстват типичните неща за жанра, Nam Haeng Sun е интересен персонаж и виждаме как, въпреки че като млада е изоставила мечтата си, отглежда племенницата си с голяма любов, като е готова на всичко за нея. Choi Chi Yeol е перфекционист в работата си, но е развил хранително разстройство (друга важна тема) и не може да яде нищо.


Освен върху отношенията между Nam Haeng Sun и Choi Chi Yeol драмата поставя акцент върху храната, която може да сплоти хората, докъде са готови да стигнат родителите за образованието на децата си, как останалите гледат на млада майка, отглеждаща сама детето си, и още.


"Bo Ra! Deborah" (2023)

Сюжет: Драмата се върти около отношенията между Yeon Bo Ra, чиято работа е да дава любовни съвети и е успешен автор, и Lee Soo Hyuk, който работи в издателство и не се впечатлява лесно.


Защо да я гледате? "Bo Ra! Deborah" е изпълнена със забавни моменти, но не пропуска да разгледа по доста правдоподобен начин последиците от раздялата с любим човек, разочарованието и отчаянието, които следват, и поемането на отговорност в една връзка.


Докато Yeon Bo Ra се опитва да се съвземе от раздялата си и следователно – и от разрушаването на кариерата си, която е тясно свързана с любовта, Lee Soo Hyuk се учи, че понякога, дори без да искаме, можем силно да нараним чувствата на друг човек, затова комуникацията е ключова.


"King the Land" (2023)

Сюжет: Наследникът Goo Won не понася фалшиви усмивки. Той среща Cheon Sa Rang, която работи в хотел "Кинг" и поради това постоянно ѝ се налага да се усмихва, дори когато животът ѝ поднася предизвикателства. Двамата започват да създават щастливи моменти заедно, в които могат да се усмихват искрено един на друг.


Защо да я гледате? Макар че действието ни е до болка познато, драмата е идеална за лежерен уикенд, в който искате да се забавлявате. Предупреждаваме ви обаче да се лишите от твърде високи очаквания за нещо ново и уникално – така ще ѝ се насладите максимално.


Освен това сме длъжни да добавим, че Lee Jun Ho никога не разочарова с играта си и трябва да е имал основателна причина да приеме ролята на Goo Won. Остава ни само да следим как ще се развие връзката на Goo Won и Cheon Sa Rang, и как ще приключи борбата за хотела.

Comments


bottom of page