top of page
  • albenacacheva

Похвали за Yunjin от LE SSERAFIM в мрежата за новата ѝ песен, която критикува к-поп индустрията


Yunjin от LE SSERAFIM е идол, преминал през много в к-поп индустрията, въпреки крехката си възраст още от присъединяването си към Produce 48..

.Накрая тя дебютира в LE SSERAFIM. От моментите между отделните проекти става ясно, че Yunjin се бори с трудностите на това да бъдеш идол.

Неотдавна Yunjin пусна второто си самостоятелно композирано парче, наречено "I ≠ DOLL". От самото начало песента е почти като отворено писмо до к-попа, в което се разглеждат някои от проблемите, правещи индустрията вредна за изпълнителите.

Тя засяга и някои от трудностите, с които се сблъскват идолите, независимо дали става дума за това, че постоянно те съдят за това, което носиш, или за идеята да поддържаш определена репутация чрез действията си.

Тя дори засяга факта, че идолите не могат да имат собствено мнение или собвстен глас поради страха от ответна реакция.

Заглавието "I ≠ DOLL" е представено с текста "IDOL DOESNT MEANT A DOLL TO F**K WITH" (Идол не означава кукла, с която да се гавриш). Всеки текст показва трудностите и как това е битка между това да бъдеш себе си и човека, когото всички искат да бъдеш.

По-конкретно, частта: "Наричайте ме к***а, може би искам да бъда такава" показва постоянните омразни коментари за външния им вид или за това, което правят.

Yunjin дори засяга темата за това как физическата суета е на преден план, докато всеки опит да покажеш личност или чар е нищо, ако не изглеждаш по определен начин.

Нетизените останаха очаровани от нецензурираната песен на Yunjin за к-поп индустрията. След като е навлязла в бранша толкова млада, с песента си тя познава натиска, трудностите и борбите на идолите.

И все пак причината песента да е толкова въздействаща е, че нетизените извадиха на показ предишни клипове на Yunjin, в които идолът твърди, че иска да промени индустрията. Като засяга темата за бранша на идолите с толкова силни думи и послание, Yunjin говори открито за проблемите.


Източник: Koreaboo


Comments


bottom of page