top of page
  • albenacacheva

Netflix ще пренесе жанра "к-зомби" на следващо ниво със "Zombieverse"


Зомби филмите и телевизионните сериали са едни от най-популярните заглавия в Корея. От хорър драмата от 2019 г. "Kingdom" до зомби трилъра от 2022 г. "All of Us Are Dead", Netflix инвестира сериозно в истории за зомбита. Сега платформата се стреми да изведе жанра "к-зомби" на следващо ниво, като продуцира риалити шоу на тема зомбита в партньорство с Kakao Entertainment.


Стрийминг гигантът обяви в понеделник телевизионна риалити продукция, базирана на зомби вселената му, която проследява група участници, борещи се за оцеляване, докато Сеул е подложен на зомби атака.


Park Jin-kyung, сценарист и режисьор на "My Little Television" и "Ant Be like Ddun Ddun", си партнира с Moon Sang-don, създател на "Hey! First Time in Korea?" и "Late Night Stroll", за да ръководят новото риалити шоу, озаглавено "Zombieverse".


В актьорския състав влизат комиците Noh Hong-chul, Park Na-rae, певците Din Din, Tsuki и актрисата Lee Si-young. Те трябва да изпълнят поставените от продуцентите задачи в Сеул, завладян от зомбита. Сами ще си осигуряват храна, подслон и безопасност по време на изпълнението на задачите.


Noh участва в главната роля в "The Hungry and the Hairy" на Netflix (2021 г.). В края на 2015 г. се провежда стендъп комедийното шоу на Park "Park Na-rae: Glamour Warning", чиято премиера беше в Netflix през 2019 г. Lee участва в апокалиптичната хорър драма на Netflix "Sweet Home" (2021 г.). Сезони 2 и 3 на "Sweet Home" са потвърдени, но все още не са определени датите на излизането им.


Продуцентите заявиха, че предстоящият сериал ще даде на зрителите алтернативна тръпка - ще видят как хората се борят да оцелеят, докато човечеството е на ръба на изчезването.

"Сътруднича на Netflix за първи път чрез "Zombieverse" и снимките вече приключиха. Това е телевизионен проект, който започна с един прост въпрос: "Как биха реагирали хората, ако зомбитата се появят в реалния свят?". Ще бъде интересно да наблюдаваме каква роля ще изиграят участниците - герой, злодей или страничен наблюдател" - заяви режисьорът Парк.

За да се създаде реалистично и вълнуващо зомби шоу, в проекта участва екипът на "All of Us Are Dead". Зомбитата са обучени от хореографите на "Kingdom".


През юли миналата година Netflix Корея обяви, че ще инвестира активно в различни форми на риалитита. Като част от този ход глобалният стриймър ще пусне на 24 януари "Physical 100" - риалити шоу за оцеляване, в което 100 участници влизат в игра, за да се състезават кой от тях е най-здравият физически човек. Освен това планира да продуцира друго шоу за оцеляване, наречено "Siren: Survive the Island", което ще бъде пуснато през 2024 г.


Източник: The Korea Times

Commentaires


bottom of page