top of page
  • bknsashka

Netflix твърдят, че инвестициите им са допринесли икономически на Южна Корея с 4,7 милиарда долара


Американският стрийминг гигант Netflix заяви в сряда, че инвестициите им през последните пет години са довели до икономически растеж на стойност 5,6 трилиона вона (4,7 млрд. долара) в развлекателната индустрия на Южна Корея.


По време на онлайн събитие, наречено "Netflix Partner Day", медията съобщи, че са вложили 770 милиарда вона през последните 5 години и обеща да предостави 550 милиарда вона за осъществяването на южнокорейски проекти само за тази година.


Инвестицията допринесе за отпускането на 16 000 работни места в различни индустрии, свързани със забавленията и създаването на съдържание, каза Kang Dong-han, вицепрезидент на Netflix, представител на Южна Корея.

Той допълни:

И други индустрии като текстилната и хранително-вкусовата допълнително получиха 2,7 трилиона вона.

Netflix е предоставил достъп до около 80 филма на корейски език, телевизионни сериали и разнообразни предавания за 190 държави от 2015 г. насам, включително най-новата сензация „Squid Game“.


Сериалът от девет епизода, написан и режисиран от Hwang Dong-hyuk, се върти около група хора, участващи в поредица смъртоносни игри, за да спечелят награда от 45,6 милиарда вона. Той остава на върха на популярната в света класация на Netflix TV, представена от компанията за стрийминг анализи FlixPatrol в продължение на 10 дни.


Тази година ще бъде значима за южнокорейското съдържание, понеже то ще се превърне в най-търсеното на световно ниво. Предавания от корейски създатели в сътрудничество с Netflix се разпространиха по целия свят, включително Северна Америка, Европа и Африка. - заявиха официално от Netflix.

От Netflix обявиха също, че освен създавайки съвместно филми и сериали с Южна Корея, те са се добрали до опита на мнозина корейски експерти не само в областта на актьорството, режисурата и сценаристиката, но и в постпродукционните сектори като специален грим, звукови ефекти, настройка на цветовете, визуални ефекти, превод и дублаж.


Корейски компании като Technical Art Studio CELL, водеща компания за специални ефекти и грим, и Dexter Studios, VFX компания за постпродукция и филмова продукция, бяха провъзгласени за партньори с най-много заслуги в създаването на редица оригинални серии, включително историческия сериал „Kingdom“ (2019 г.), „Sweet Home“ (2020 г.) и „Space Sweepers“ (2021 г.)Източник: TheKoreaTimes

Comments


bottom of page