top of page
  • Sakura

Netflix могат да бъдат санкционирани за случайна намеса в изборите с реклама на “Love Alarm”


Тъй като частичните избори за кмет на Сеул наближават, може да бъде наложена глоба на Netflix заради съвпадение. Те поръчали реклама, която да се повтаря върху автобус в рамките на целия месец, за да промотира хитовата корейска драма “Love Alarm”.


Драмата разказва за иновативното приложение, което звъни, ако някой в радиус от 10 метра те харесва. То позволява на хората да признават искрено чувствата си. Често признанията се правят публично заради звъненето на апликацията по всяко време и на всяко място. Тематично Netflix уреди банер с думите: “Minju, харесвам те!”


Проблемът обаче е във факта, че в драмата няма герой с името Minju, така че не може да се твърди, че рекламата е базирана на измислен персонаж. По случайност Minju означава и демокрация на корейски, а Minju-dang (Демократическата партия) участва в изборите. Това обаче нарушава закона за публичните избори с нерегламентирана реклама.


Според продуцентите името е избрано сред 41 предложения:

По-рано през февруари, преди премиерата на втори сезон, проведохме събитие, чрез което помагахме на хората да напишат името на някого, когото харесват, на реклама върху автобус. Така че от 41 имена избрахме това и се случи да е Minju - обикновено женско име. Не сме вземали предвид частичните избори и това е случайност. - представител на Love Alarm

Park Dae Chul от Народното събрание коментира, че Централната избирателна комисия е започнала разследване срещу Netflix и е поискала рекламата незабавно да бъде свалена, като Netflix са се съгласили. Той предполага, че проблемът е случайност заради креативното рекламиране и не е умишлено нарушение на закона. Въпреки това ситуацията не е напълно разрешена, тъй като от опозицията заявиха, че ще поискат санкции срещу Netflix.


Източник: KoreabooComments


bottom of page