top of page
  • albenacacheva

NCT 127 печели голямата награда на 31-ите Seoul Music Awards



Момчешката к-поп група NCT 127 постигна забележително постижение на 31-ите Seoul Music Awards в неделя, като получи първата си голяма награда в шестгодишната си кариера.

"Не очаквахме този резултат, но сме дълбоко развълнувани от получаването на такава голяма награда. Мисля, че 2021 г. беше годината, в която успяхме да блеснем, защото бяхме всички заедно. Толкова се гордея с групата" - заяви лидерът на NCT 127 Taeyong на церемонията по награждаването, която се проведе в зала Gocheok Sky Dome в Сеул.

Друг член на групата, Doyoung, каза:

"Отдавна си мечтаех да получа подобна награда. Благодаря ви, че ни дадохте такова голямо признание. Ще продължим да работим усърдно, за да се превърнем в изпълнители, които са достойни за награда като тази."

Деветчленната група издаде третия си албум "Sticker" и преработената му версия "Favorite" миналата година. От ноември досега са продадени повече от 3 милиона копия от последните албуми - 2,4 милиона за оригиналния албум и 1,17 милиона за преработената версия.


BTS, които миналата година за четвърти пореден път спечелиха най-голямото отличие на Seoul Music Awards, тази година спечелиха само три награди. Групата получи наградата за най-добър изпълнител в света, основната награда и наградата за най-добър изпълнител на U+ idol live, но не взе участие в церемонията.


Подгрупата на NCT - NCT Dream и IU взеха съответно наградата за "Най-добър албум" и "Най-добра песен", а EXO спечелиха наградата за K-wave. Включително BTS, голямата награда получиха също NCT 127, IU, Enhypen, Heize, Brave Girls, Oh My Girl, Kang Daniel, aespa, Ateez, the Boyz, Lim Young-woong и Seventeen.


Lee Mu-jin, Omega X и Epex получиха награди за "Дебют на годината", а Wendy и HyunA от Red Velvet спечелиха съответно наградата за балада и R&B хип-хоп. Lim Young-woong спечели и три допълнителни награди, включително наградата за OST, наградата за най-добра трот песен и наградата за популярност.


Домакини на тазгодишното събитие бяха Kim Sung-joo, Boom и Seolhyun от AOA. Победителите бяха избрани въз основа на общия резултат от гласуването на феновете със смс-и (20%), анкетата за популярност (10%), цифровите изтегляния и продажбите на албуми (40%) и оценките на съдиите (30%).


Източник: The Korea Herald

bottom of page