top of page
  • Team BKNews

Всички начални училища в Сеул ще записват разговорите с родителите

Актуализирано: 22.09.2023 г.


Във всички начални училища в Сеул ще бъдат инсталирани телефонни записващи устройства за записване на обаждания от родители, а в началните училища до гимназиите ще бъдат въведени чатботове, за да се справят с оплакванията на родителите вместо учителите, каза началникът на образованието в Сеул.


Планът, съобщен от Cho Hee-yeon, началник на Столичното управление на образованието в Сеул, бележи най-новата от поредица от мерки, насочени към подпомагане директното излагане на учителите на обидни оплаквания от родители, след няколко случая на самоубийства.


Съгласно плана пилотна услуга за чатбот ще започне да функционира през декември, за да се справя с прости, повтарящи се оплаквания 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата от родители в училище, преди да бъде приета във всички начални до гимназии в столицата през март.


Други родителски оплаквания, които изискват лично внимание, ще бъдат пренасочени към кол центъра на образователната служба или лична чат услуга, докато родителите с проблеми, специфични за училищата на децата, ще бъдат насочени да търсят помощ чрез основния телефонен номер на училището.


До края на 2024 г. всички начални училища в Сеул ще се сдобият с телефонни записващи устройства, а родителите ще трябва да получат предварително одобрение чрез мобилно приложение за срещи с учители от септември следващата година. В учителските стаи ще бъдат инсталирани системи за видеонаблюдение, за да се предотвратят случаи на вербални обиди или нападение от родители.


В съответствие с мерките образователната служба в Сеул също планира да въведе система за правна подкрепа, според която във всяко училище ще бъде назначен адвокат, който да предоставя правни консултации и съвети на учители, обвинени в тормоз над деца.


Източник: Korea Times


bottom of page