top of page
  • Sakura

Филмът “Demon Slayer” счупи рекорди в японския боксофисФилмът, базиран на мангата “Demon Slayer”, счупи рекорди в японския боксофис и стана първия филм въобще, който има над 10 млрд. йени приходи само 10 дена след пускането си.


Филмът, който е продължение на анимето, излъчило се миналата година, спечели над 10.75 милиарда от 403 кина, привличайки 7.98 милиона зрители от премиерата си на 16 октомври.


Предишния рекорд държеше режисьорът Hayao Miyazaki с “Spirited Away”, на който му отне 25 дена да спечели 10 милиарда и общо, в крайна сметка, да има приходи от 30.8 милиарда.


Феновете следят отблизо дали филмът от студиото Ufotable Inc. ще надмине филма от 2001 година на Miyazaki като най-печелившия японски филм в историята.


“Demon Slayer — Kimetsu no Yaiba — The Movie: Mugen Train” постави и друг рекорд, след като за първите три дни стойността на продадените билети беше 4.62 милиарда. В продукцията се разказва за момче, което започва да се бори с демони, след като семейството му е убито от тях, а сестра му Nezuko е превърната в такъв. Във филма Tanjiro се опитва да спаси животите на пътниците в “Mugen Train”, където са изчезнали безброй хора.


OST-ът към “Demon Slayer” "Homura" от друга страна направи LiSA първата изпълнителка от 7 години насам, чийто сингъл е начело на две класации в една и съща седмица.


По-рано заглавната й песен за анимето “Demon Slayer” - "Gurenge" стана най-изтегляната песен в историята на класацията на Oricon.

Kommentare


bottom of page