top of page
  • Team BKNews

Редица корейски знаменитости с дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия


Наскоро редица корейски знаменитости решиха да направят дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, където жертвите вече са близо 40 000.


На 8 февруари Jang Sung Kyu съобщи, че е дарил 23 млн. вона. DinDin също сподели в Инстаграм, че е направил дарение на стойност 10 млн. вона към Корейския червен кръст. Im Siwan и Kim Jin Woo от WINNER са дарили по 10 млн. вона към асоциацията Hope Bridge Korea Disaster Relief, която ще достави консумативи за спешна помощ и лекарства в засегнатите райони.


Към Hope Bridge Korea Disaster Relief 30 млн. вона дари и Yoo In Na, а Shin Min Ah - 50 млн. вона.


Hyeri от Girl’s Day е направила дарение от 50 млн. вона на корейския комитет към UNICEF, което ще бъде използвано за храненето, хидратацията, хигиената, образованието и защитата на децата, засегнати от земетресенията. На същата организация Han Ji Min и Jang Geun Suk дариха по 100 милиона вона, за да помогнат на деца.


Компанията на Jinyoung от GOT7 потвърди, че той е дарил 30 млн. вона чрез международната неправителствена организация за правата на децата Save the Children.


На 9 февруари асоциацията Hope Bridge Korea Disaster Relief разкри, че е получила дарение на стойност 30 млн. вона от Park Bo Young.


На следващия ден е получила 20 млн. вона от S.Coup и 40 млн. вона от Kim Sejeong. Даренията ще бъдат използвани за закупуване на храна, лекарства и зимни дрехи.


Eunkwang от BTOB изрази съболезнованията си и дари 10 млн. вона към ChildFund Korea. Директорът на ChildFund Korea съобщи, че дарението от 60 млн. вона от JAY B от GOT7 ще помогне на засегнатите деца.


NGO Good Neighbors съобщиха дарението на Kim Go Eun от 30 млн. вона, което ще отиде за палатки и дрехи. Актрисата Jung Ryeo Won е дарила 50 млн. вона към NGO World Vision на 10 февруари.


JYP Entertainment са дарили 500 млн. вона на World Vision. World Vision ще използват даренията за помощ на турските и сирийските граждани с вода, храна, основни нужди, отопление, временни домове и още.


Doyoung от NCT е дарил 100 млн. вона на Community Chest of Korea. С фокус върху временен подслон за засегнатите, дарението на Doyoung ще бъде използвано за храна, палатки, одеяла и още.


Kim Yuna, шампион по фигурно пързаляне, е дарила 100 хил. долара на Корейския комитет към UNICEF. На същата организация Kim Hye Soo и Park Seo Joon са дарили по 100 млн. всеки.


Под името на официалния си фен клуб Chungha е дарила 20 млн. вона на Корейския червен кръст. Дарението ще отиде за зимни палатки и други спешни нужди.


Певецът MC Mong е дарил 100 млн. вона на Hope Bridge Korea Disaster Relief, а дарението ще се ползва за възстановяване на медицински сгради и лечение на ранените.


Източник: Soompi

Комментарии


bottom of page