top of page
  • bknmoni

Minzy от 2NE1 разкри, че популярна песен на BLACKPINK първоначално е била за 2NE1В интервю за радио KBC Cool FM, Minzy сподели, че един от големите хитове на BLACKPINK първоначално е бил за тяхната група.


Докато 2NE1 и BLACKPINK са постигнали невероятен успех сами по себе си, няма съмнение, че между двете групи има и прилики. И двете групи се състоят от 4-ма членове и поддържат "girl crush" концепцията по време на завръщанията им.

Много от песните на BLACKPINK и 2NE1 споделят музикални елементи предимно с хип-хоп и EDM звучене.Minzy обаче наскоро разкри, че песните на двете групи не са просто сходни - в някои случаи те просто са еднакви. По време на интервюто в радиото главният танцьор на групата и вече солист, сподели, че в края на 2013 г. и началото на 2014 г. на 2NE1 е дадено демо парче със заглавие “Blame it on your love“.Членовете на 2NE1 първоначално започнали да се подготвят за записване на парчето, докато не получили други песни, които да добавят към предстоящия им албум. В крайна сметка, песента “Blame it on your love” е била премахната от последният корейски студиен албум на групата "Crush".Тя каза:

Тази песен беше нашата демо песен. Докато се подготвяхме за запис, получихме други песни за нашия албум.

Накрая 2NE1 се завърнали с известната им заглавна песен “Come Back Home”. Тя се превърна в най-продаваната корейска песен за 2014 г. с 1,3 милиона дигитални изтегляния.А какво се е случило с “Blame it on your love“? Изненадващо, но се превърна сред един от най-големите хитове на новата момичешка група на YG - BLACKPINK с обновеното заглавие “As If It’s Your Last”.

Песента продаде над 2,5 милиона копия само в Южна Корея, държа първото място в Gaon Digital Chart за повече от година и достигна топ 50 в Канада, Япония, Португалия и др.

Толкова спада към стила на BLACKPINK, че никой досега не е предполагал, че песента може да бъде за друга група!В интервюто Minzy подари на слушателите си малка част от песента, но в стила на 2NE1.Изненадващо защо припевът е бил сменен? Някои фенове смятат, че заглавието и припева са били вдъхновени от цитат на Jisoo, който по нейни думи е специален за нея. А вие как мислите?


Източник: Koreaboo

Comments


bottom of page