top of page
  • Team BKNews

Minhyuk от BTOB за диагнозата си COVID-19, призовава феновете да внимават и още


След като прекара две седмици в болницата заради COVID-19, Minhyuk от BTOB говори за преживяването и възстановяването си.


На 30 юли той пусна лайв в Инсаграм, за да сподели щастливите новини, че вече е изписан от болницата.

По-рано този месец Minhyuk се самокарантинира като превантивна мярка, след като вокалният му педагог беше тестван положително за вируса. Въпреки че първоначално Minhyuk беше тестван отрицателно, беше диагностициран с коронавирус три дена по-късно и беше приет в болница на 17 юли с кашлища и висока температура.


По време на лайва Minhyuk продължаваше да кашля и често спираше по средата на изречение, преди да продължи с говоренето, макар че видимо беше в добро настроение.


Изписаха ме от болницата. Хората в коментарите казват, че съм отслабнал много, и това е така...Премерих се днес, след като си тръгнах от болницата, и тежа по-малко от 58 кг. Отслабнал съм с от 4 до 5 кг, докато бях в болницата, и мисля, че съм изгубил много мускулна маса, защото през това време не можех да тренирам. Но сега съм по-добре и затова ме изписаха. - съобщи той

Minhyuk обясни:

Тъй като бях COVID пациент със симптоми, се свързаха с мен за това дали да отида в обществен център за лечение, или в болница. Но температурата ми продължаваше да се покачва от 39 до 40 градуса, така че в събота, преди две седмици, дойде линейка рано сутринта и бях приет в болница. За около седмица почти не знаех какво се случва.
За около 7 до 8 дена, започвайки от деня, в който симптомите ми за първи път се появиха, температурата ми остана 39 градуса за цялата седмица. Продължаваха да ми дават лекарства, но дори с тях температурата ми се понижи най-много до 38,3/38,5 градуса.

Изпълнителят призова феновете си да бъдат внимателни:

Напоследък виждам, че има много пациенти с COVID-19, които са без симптоми или които имат само леки симптоми. Въпреки че имах достатъчно късмет да не стана тежък случай, искам да ви кажа това като някой, който страда много, преди да ме изпишат:
Искам да ви призова да бъдете внимателни, наистина. Започнах този лайв, защото исках да ви кажа да се уверите, че ще внимавате. В моя случай треската ми, главоболието и кашлицата бяха наистина тежки. В началото кашлицата ми беше толкова тежка, че не можех да дишам, защото кашлях толкова силно. Защото температурата ми се покачваше до 40 градуса по целзий посред нощ и кашлицата ми беше толкова тежка, буквално не бях на себе си за около седмица. Главата ме болеше толкова много, че си мислех, че ще се пръсне. Тъй като главоболието ми беше много силно, наистина не знаех какво става в първата седмица, в която бях в болницата. Беше ми наистина, наистина, наистина трудно, защото бях толкова болен.
Напоследък има активизиране на случаите и наистина се надявам да бъдете внимателни. Това, което искам да кажа, е следното. Когато някой е с COVID-19, би било облекчение, ако може да се възстанови без никакви симптоми или след само леки такива, но никога не знаеш какво може да стане.
Честно казано, аз съм много здрав, но все пак страдах много. За да не се разболеете, главният приоритет трябва да е въобще да нямате COVID-19. Така че, моля ви, грижете се за себе си и се надявам да не се разболеете.

Когато феновете му продължиха да се тревожат за здравето му в коментарите, той допълни:

Сега кашлям малко и мисля, че MELODY [феновете на BTOB] са притеснени, защото още го правя малко, но това е, защото имах пневмония, докато бях болен. Обаче бях лекуван успешно в болницата и ме изписаха, защото се подобрих.
Не трябва да се притеснявате за мен и аз ще се погрижа добре за себе си, за да няма никакви последици. Ще продължа да пия предписаните ми лекарства и ще ям съвестно добра храна, за да не се притеснявате. Всъщност причината, поради която започнах това излъчване на живо, е, защото няма новини за мен от около 2 седмици и исках да уверя MELODY, които сигурно са се тревожили за мен и съм им липсвал. Но изглежда, че всички се тревожите за мен дори повече, защото кашлям малко. Въобще няма нужда. Ако още бях болен и в опасност, болницата нямаше да ме изпише. Много по-добре съм сега.

Източник: Soompi

Kommentare


bottom of page