top of page
  • Team BKNews

Микеле Мороне от „365 дни“ сподели за расизъм в корейския хотел “THE SHILLA”; хотелът с отговор


Италианският актьор Микеле Мороне, който придоби популярност във филма „365 дни“ по Netflix, посети Корея. Актьорът влезе в новините, след като съобщи за предполагаем расизъм, на който е бил подложен в престижния хотел Shilla в Сеул.


На 27 октомври актьорът написа на феновете си в Инстаграм:

Не ми е навик да пиша за нещо такова, но този път искам да го направя: ако искате да посетите Сеул, никога не ходете в хотел Shilla.
Вероятно вътрешната политика на хотела учи на неуважение към хора, идващи от култура, различна от азиатската.
Родителите ми са ме учили да уважавам всеки пред мен, без да съдя никого.
На 32 години съм и съм посетил почти целия свят, но никога преди това не са се държали така с мен в хотел (за който си плащам).
Като изключим това (този хотел), съм влюбен в тази култура, храната е страшно добра и хората са много мили с мен, особено феновете ми!
Обичам Сеул!

Хотелът Shilla е един от най-престижните хотели в Корея и е управляван от Lee Bu Jin - сестра на сегашния лидер на Samsung Lee Jae Yong и дъщерята на починалия председател на Samsung Lee Kun Hee.

Хотелът е и любимо място за сватби сред знаменитостите и елита на Корея. Звезди като Song Joong Ki, Kim Yuna, Yoo Jae Suk, Jun Ji Hyun и Yoon Kye Sang проведоха сватбените си церемонии там.


Shilla Hotel отговори на твърденията в изявление към Chosun Dot Com:

Имаме и стаи, които позволяват пушенето, но не можем да потвърдим в каква стая е останал Мороне, тъй като се счита за лична информация. Невъзможно е хотел да предпочита само азиатци. Мисля, че има недоразумение помежду ни. Сега сме разрешили недоразумението и доколкото знаем, той е изтрил поста от социалната си мрежа. Винаги ще даваме най-доброто от себе си, за да се уверим, че гостите, които остават при нас, не се чувстват некомфортно.

Към 6 ч. вечерта, корейско време, на 28 октомври, един час, преди сторито само да изчезне, то още беше в профила на актьора.

Източник: Koreaboo


Comments


bottom of page