top of page
  • bknmoni

Световен ден на психичното здраве: 5 к-поп идоли в подкрепа на психичното здраве


Психичното здраве е от значение за толкова много музиканти по целия свят. За к-поп индустрията също не е непознато, особено покрай тежките графици и живота под светлината на прожекторите, както и заради обсебените фенове. Безупречно изглеждащи отвън, но под постоянен стрес с нарастващата популярност. Някои избират да си вземат почивка, за да се възстановят, и тя се крие в тишината. Други избират да преодолеят трудностите, като говорят за тях открито, независимо чрез песните си или не. В статията по случай Световния ден на психичното здраве ще разгледаме някои от тези изпълнители, които са изразили важността на психичното здраве.


  • SUGA - BTS

Като един от най-популярните корейски изпълнители, пускащи песен след песен, за Suga е много важно да правите това, което харесвате. В няколко случая той беше споменавал колко е важно да давате всичко от себе си за нещата, които харесвате, вместо да се опитвате да отговаряте на стандартите на обществото.


  • Bang Chan - Stray Kids

Лидерът на Stray Kids е един от най-популярните продуценти и рапъри. Тъй като Bang Chan води всяка събота лайв чат - ‘Chan’s Room’, много от феновете могат да се свържат с него и да говорят за нещата от живота. Те му благодарят, че изслушва притесненията им и че им помага и утешава.


  • Wendy - Red Velvet

Wendy е позната със своя динамичен глас и прекрасното излъчване. Певицата и преди е споменавала как се е борила със забързания живот на идол и че е получавала професионална помощ за това. Това насърчи членовете на други групи да признаят собствените си трудности и да търсят консултация със специалисти.


  • Jeongyeon - TWICE

През август 2021 г. JYP Entertainment съобщиха, че Jongyeon от TWICE ще си вземе почивка от активностите поради симптоми на тревожност и паник атаки, пред които е изправена изпълнителката. Това е вторият път, в който певицата си взима почивка, след октомври 2020 г., когато тя влезе в хиатус заради херния и безпокойство. Певицата увери феновете си, че ще направи безопасно завръщане, след като се възстанови.


  • Kang Daniel

Соловият певец е бивш член на проектната група Wanna One и основател на собствена агенция - Konnect Entertainment. След като Kang Daniel стана победител в шоуто за оцеляване ‘Produce 101’ и в крайна сметка започна солова кариера, вниманието към следващата му стъпка беше огромно. Това не само оказа натиск върху солиста, но се отрази и на психичното му здраве, тъй като той си взе почивка от популяризирането. Въпреки всичко успя да се завърне много по-силен и по-здрав, давайки тласък на славата си.

Източник: Pinkvilla

bottom of page