top of page
  • Team BKNews

Мъжете, опипали статуи в увеселителния парк на "Ghibli", се извиниха на кмета на Aichi


Ghibli Park, увеселителният парк на Studio Ghibli в префектура Aichi, е повече за изкуство и атмосфера, отколкото за влакчета и шоу. В парка гостите могат да се снимат с фигури с реален размер на герои на Ghibli, като фонът е с известни сцени от съответните филми.


По-рано в Twitter се разпространиха снимки на трима мъже, които опипват гърдите на Therru от "Tales from Earthsea" и Marnie от "When Marnie Was There". Снимките също показват как мъжете покриват устата на Marnie и слагат телефон под роклята ѝ.


Кметът на Aichi Hideaki Omura публично осъди снимките и разкритикува мъжете, които са ги направили, и след като много други се чувстваха по същия начин, общо познат на тримата мъже на снимките се е свързал с общината на Aichi:

Те виждат ефекта, който действията им предизвикаха, и не са сигурни как да оправят нещата. И тримата съжаляват за стореното и искат да се извинят.

След това беше уредена среща между тримата мъже, придружени от общия си познат Omura, и членовете на на отдела за популяризиране на парка. Тримата мъже, публикували снимките, са в 20-те и 30-те си години и живеят извън Aichi.


По време на пресконференцията Omura прочете извиненията от тримата мъже:

Дълбоко съжалявам, че причиних проблем и отвратих много хора. Ще се въздържам от правенето на такива глупави неща в бъдеще. Наистина съжалявам.

Дълбоко съжалявам, че накарах хората да се чувстват неудобно със снимките, които заснех като проява на лош вкус. Няма да правя такива неща в бъдеще. Наистина съжалявам.

Искам да се извиня за неуважителните ми действия на парка Ghibli и на общината в Aichi, и за това, че накарах други потребители да се чувстват неудобно. Наистина съжалявам за действията ми в този инцидент.

Източник: Japan Today


Comments


bottom of page