top of page
  • Team BKNews

Гимназисти и по-малки деца няма да плащат медицински сметки в Токио от другата година


Токио се състои от 23 специални района и близо 40 общини, класифицирани като градове, населени места или села. Районите са най-развити и централно разположени, като осигуряват бърз достъп до училища, работни места и други необходими сгради, но това удобство идва с по-високи цени на жилищата и потребителските стоки.


Но скоро това може да се промени, тъй като от следващата година се предвижда гимназистите и по-малките деца да не плащат медицински сметки. Планът беше обявен от Takaaki Yamazaki, кмет на район Koto, след конференция на кметовете на специалните райони от 21 юни.


От началото на следващата фискална година Токио Метрополис (както колективно се наричат ​​специалните райони, градове, населени места и села в Токио) ще започне тригодишна програма, съгласно която децата в гимназиална възраст от домакинства с ниски доходи ще бъдат таксувани само с 200 йени (1,50 долара) за посещение в болницата.


Но Yamazaki обяви, че са решили да отидат и по-далеч, като изцяло покрият медицинските разходи за гимназисти и по-малки деца без ограничения за семейните доходи.

Това се предприема като проект за подпомагане на отглеждането на деца от 23-те района, мярка за справяне с намаляващата раждаемост. Взехме това решение от убеждението, че за да създадем Токио, в който е лесно да се раждат и отглеждат деца, не трябва да поставяме ограничения на доходите на бенефициентите или да ги молим лично да плащат медицински сметки. - заяви той

Очаква се системата да влезе в експлоатация през април следващата година.


С разширяването на ползите за всички семейства в тези 23 района, независимо от доходите, и с отмяната на всякакво изискване сами да плащат се очаква разходите на програмата да се увеличат с допълнителните 1,3 млрд. йени. Yamazaki заяви, че отделенията ще поемат допълнителната тежест, но също така вярва, че столичната община трябва да я поеме от 2026 г.


Източник: Sora News24


留言


bottom of page