top of page
  • Team BKNews

"Макдоналдс" в Южна Корея се извиниха за използване на хлебчета с изтекъл срок на годност


В Корея признаха, че в един от ресторантите на "Макдоналдс" в Сеул са използвали хлебчета и тортили с изтекъл срок на годност, започвайки от миналата година. Хранителната верига се извини за инцидента, но каза, че управителите не са били наясно със случая и го приписаха на служител на непълно работно време.

Нашият служител призна, че е решил да използва хранителни материали с изтекъл срок на годност. Взели сме дисциплинарно действие срещу служителя, както и срещу управителя на ресторанта, който напусна през юли. - заяви официално лице

Статии съобщиха във вторник, че някой е подал сигнал към Комисията за борба с корупцията и гражданските права, че нейните колеги са използвали хлебчета и тортили с изтекъл срок на годност и са ги сервирали на клиентите.


Във видео, предадено като доказателство, служители на "Макдоналдс" слагат етикети с нов срок на годност върху старите. Подалата сигнала е предала няколко видеа и твърди, че тази практика се прилага от почти година, като започнала през 2020 г.


Бившият служител каза, че управителят карал нея и колегите ѝ да слагат нови етикети и нямали друг избор, освен да следват заповедите. Те били карани да сменят етикетите всяка сутрин и вечер преди отваряне и затваряне на ресторанта.


От "Макдоналдс" Корея допълниха, че ще предприемат още мерки, за да защитят качеството на сервираната храна.

Започнахме вътрешно разследване и в един от ресторантите етикетите на храната се сменяха. Взехме стриктни мерки за проблема в съответствие с вътрешните разпоредби.

Междувременно Държавната агенция е започнала разследване.


Източник: Korea Times

コメント


bottom of page