top of page
Team BKNews

Предполагаемите жертви и свидетели на тормоза на Ji Soo проговарят; Ji Soo с отговор


На 20 март Истинска история на MBC пусна репортаж по повод обвиненията за тормоз срещу Ji Soo.


Разследващото шоу включи в епизода няколко от предполагаемите жертви, които говориха за преживяванията си. Един от съучениците на Ji Soo, споменат като “A”, обясни, че Ji Soo често му поръчвал да купува хляб и снаксове от столовата и обикновено трябвало да използва собствените си пари, за да плати за тях.

Задаваше време, една или две минути например, и ме удряше, ако не успявах да се върна навреме. Обаждаше ми се по телефона и ми казваше: Знаеш, че трябва да донесеш пари утре, нали?“. Започна с малка сума от 5 000 вона (около 4.40 долара) до 10 000 вона (около 88.5 долара). Беше много злобен в тормоза си. Когато имахме изпити, той ме караше да решавам тестовете му.


Друг негов съученик, споменат като “B”, сподели:

Риташе ме, удряше ме по главата, шамаросваше ме или ме удряше в гръдния кош или стомаха. Даваше ми мисии. Например да стана по време на час и да пея или танцувам. Буквално бях негов шут. Седеше на задната редица, така че ме използваше като щит, когато спи. Ако стойката ми беше малко не както трябва, ме удряше по тила.

A разкри:

Докладвахме го. Но насилниците не бяха изплашени от учителите. Мисля, че това беше най-големият проблем. Просто биха тормозили друго дете и после пак друго и това продължаваше. По-късно започнахме да мислим, че нищо няма да се промени, дори и да ги докладваме. Така че оттогава децата не смееха да ги докладват.

От шоуто посетиха и семейството на една от жертвите. Майката каза:

Разглеждах различни канали и тогава се появи Ji Soo. Казах си: Това копеле и смених канала.

Майката на друга жертва сподели:

Не гледам драмите му. Ужасно е. Дори сега ме кара да треперя.

Тя обясни, че отишла да говори с директора тогава и била шокирана от поведението му. Съпругът ѝ допълни:

На излизане директорът каза: Наистина имат прекалено много свободно време. Нямат ли нещо по-добро за правене?

Майката сподели също така, че класният ѝ се обадил да предложи да се преместят другаде, за да избегнат възможността детето ѝ да бъде преместено в същата гимназия като Ji Soo.


След това от продукцията отидоха в училището на Ji Soo, а персоналът заяви, че не могат да им кажат нищо, защото е изминало много време и всички учители и целият персонал от тогава вече не работят там.


Друг съученик, наречен “C”, заяви, че той и приятелят му, който бил жертва на тормоза на Ji Soo, се хранели с нудъли зад телевизор в училището за обяд, защото се страхували да не се сблъскат с Ji Soo в столовата.


Още двама негови съученици, “D” и “E”, обясниха, че Ji Soo започнал, тормозейки само тези в класа си, докато не бил вербуван от група училищни престъпници през втората си година, започвайки да упражнява повече власт. Е уточни:

Беше много систематично. Имаше група от хора, които тормозят, включвайки и Kim Ji Soo, а под тях разполагаха с деца, които вършеха мръсната работа. Ако се изправиш срещу тях, си отвърлен или ставаш обект на училищен тормоз.



Съученикът му “F” има различно виждане за случая. Той каза:

Истина е, че Ji Soo беше извършител на училищна агресия, и той сам го призна. Но има неверни части...Исках да кажа, че трябва да бъде наказан само за нещата, които наистина е направил.

Относно обвинението, че Ji Soo принуждавал съучениците си от мъжки пол да извършват сексуални действия, F каза:

От това, което помня, няма начин да е направил това. Ако нещо такова се беше случило, приятелите ми и съучениците ми щяха да знаят за нещо толкова шокиращо.

F също така заяви, че е уверен кой е започнал обвиненията, и този човек самият бил жесток агресор.

Детето, което беше най-големият хулиган през първата и втората година, изведнъж беше изолиран през третата. Той обвинява Kim Ji Soo за много неща, които другите са му направили.

Предаването се срещна и с някои от съучениците на Ji Soo в началното училище. Един от тях заяви:

Той правеше сексуални неща на някои от момчетата и всички в същия клас го виждаха. Правехме се, че не виждаме, за да не се превърнем в следващата мишена.

Друг съученик каза:

В началното училище отначало бях жертва само на лек сексуален и на вербален тормоз, но с течение на времето ставаше все по-тежко. Всъщност го видях да мастурбира в клас.

Компанията на Ji Soo каза в изявление за шоуто:

В допълнение към официалното извинение, Ji Soo разрешава проблема, като се извинява и моли за прошка жертвите, с които е успял да се свърже.

Компанията още повече подчерта, че твърденията за сексуален тормоз не са верни.


Също за предаването Ji Soo заяви:

По време на училищните ми дни се мотаех с група престъпници и глупаво живеех с илюзията, че имам голяма власт в ръцете си. Въпреки това твърденията, че съм изолирал съученици, принуждавал съм ги да купуват неща, карал съм ги да правят тестовете ми и съм прилагал сексуален тормоз, абсолютно не са верни. Ако ми дадете шанса, бих искал искрено да се извиня на тези, които са наранени от действията ми.

Източник: Soompi

Comentários


bottom of page