top of page
  • Team BKNews

MBC с извинение след неподходящи представяния на държавите, участващи в Олимпийските игри


Южнокорейският канал MBC беше разкритикуван, след като използва неподходящи изображения по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри 2020 (които се провеждат тази година заради пандемията) в Токио.


Представяйки атлетите, които участват, MBC пуснаха редица изображения, които трябва да са свързани с държавите, които представят. Например, представяйки норвежките атлети, MBC показа снимки на: картата на Норвегия, архипелага Лофотен, спорта ски бягане и арктическа сьомга.


Представяне на норвежките атлети


След това показаха снимка на Чернобил за Украйна...

и снимка на биткойн за Ел Салвадор...

и снимка на продължаващите протести за Хаити

Освен неподходящите снимки MBC включи и фрази, които се сторили неуместни на зрителите. Те включват не само политически борби, но и, както изглежда, несвързана и невярна информация за БВП и процентите на ваксинация срещу COVID-19.

"Република Маршалови острови
Състои се от повече от 1 200 острова
Била е веднъж ядрен полигон за САЩ
Статус на ваксинация срещу COVID-19: 28.9%"

След като излъчването доведе до много критики онлайн, MBC включи кратко извинение в края на репортажа. Репортерите се извиниха на зрителите и нациите, които са обидили, от името на канала.

В днешния репортаж за Церемонията по откриването използвахме неподходящи изображения, за да представим атлетите, които представят страни като Украйна и Хаити. Също така използвахме неподходящи фрази, за да акцентираме върху някои от другите страни. Извиняваме се на зрителите и хората от Украйна и други страни. - MBC

Източник: Koreaboo

bottom of page