top of page
  • Team BKNews

Общественият здравен център в Mapo пусна изявление за глобата на D.O. от EXO

Актуализирано: 28.10.2023 г.


По-рано през август EXO споделиха видео в официалния си YouTube канал, което включваше промоционалните дейности за “Cream Soda” в “Music Core” по MBC. Във видеото D.O. предполагаемо е видял да пуши електронна цигара в чакалнята на закрито на MBC.


В резултат нетизен е подал оплакване към Обществения здравен център в Mapo относно пушенето му на закрито. В отговор здравният център заяви:

Чл. 9, ал. 4, т. 16 от Закона за промоция на здравето в страната определя офис сгради, заводи и мултифункционални сгради с РЗП 1000 квадратни метра или повече като зони, в които пушенето е изцяло забранено. Нарушаването на този регламент може да доведе до глоба до 100 000 вона.
Пушенето в сградата на телевизионната компания представлява нарушение. Въпреки че [D.O.] и неговата агенция обясниха, че е използвал електронна цигара без никотин, те не успяха да предоставят доказателства, че въпросният продукт е без никотин в описанието на съставките и инструкциите на продукта. Вследствие на това е наложена глоба. Замесеното лице се ангажира да спазва стриктно закона като публична личност в бъдеще.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page