top of page
  • Team BKNews

Японско учебно заведение за аниме и манга вече с пълна онлайн програма


Академията Yoyogi Animation търси кандидати за новия изцяло дистанционен семестър тази есен.


Основана в Yoyogi, Токио, през 1978 г., академията е най-уважаваното и реномирано учебно заведение за аниме творци. Тя вече предлага и опция за изцяло онлайн обучение, за което споделя, че е първото такова в японската аниме индустрия. В допълнение към онлайн уроците учениците ще имат достъп и до живи излъчвания на присъствените уроци във физическите локации на академията. Онлайн обучаващите се ще имат възможност да задават въпроси към лекторите и да получават отзив и поправки към проектите си, както и ще имат седмични индивидуални интервюта с учителя, за да видят прогреса си.


Рисунките върху хартия вече не са нормата за индустрията и затова електронните таблети за рисуване работят както като подготовка за това, което предстои в професионалната сфера, така и като улесняващ формат за онлайн представяне и обратна връзка.

Дистанционните ученици също ще ползват VR очила.


Изборът е между три специалности - Факултет по анимация за тези, които искат да станат аниматори, директори или дизайнери на герои,...

...Факултет по манга за манга художници, редактори и асистенти...

....и Факултет по NFT илюстрация.

Онлайн програмата иска да осигури не само географска свобода, но и времева гъвкавост, като архивираните уроци позволяват на учениците да завършват курсовете със собственото си темпо, независимо дали посещават друго заведение, или работят.


Уроците започват този октомври, като следващата вероятна дата за старт след това е през април 2023 г. Обикновено програмата е двугодишна, но тези, които започнат през октомври, ще завършат малко по-рано - през март 2024 г.


Източник: SoraNews24


Comments


bottom of page