top of page
  • albenacacheva

Мъж получи пет години затвор за измама с билети за к-поп концерти


Наскоро местен съд осъди на пет години затвор 25-годишен мъж за това, че е мамил к-поп фенове с обещания, че ще им даде билети за концерти, на които той няма да може да присъства.


Централният окръжен съд на Сеул съобщи в четвъртък, че мъжът, чието име не се съобщава, е взел общо 230 милиона вона (174 000 долара) от септември 2021 г. до юни 2022 г. от тийнейджъри, които са търсили билети за к-поп концерти,


Той им казвал, че има билети за концерти или срещи с фенове, но не може да отиде и затова ще им ги препродаде. Намирал жертвите в Twitter.


Мъжът се насочвал към хора с малък социален опит, включително непълнолетни или току-що завършили гимназия, и злоупотребявал с отчаянието им за билети, посочва съдът.


Твърди се, че от някои жертви, които са били непълнолетни, поискал и сексуални услуги в замяна на билетите.

"Този вид престъпление не само причинява финансови щети на лицата, но и създава недоверие в онлайн търговията, която се основава на размяна между непознати", заяви съдът.
"Издадохме му присъда лишаване от свобода, като взехме предвид, че той е имал предишни присъди за подобни случаи на измама и че е започнал да извършва това престъпление от деня, в който е бил освободен от затвора за предишно престъпление."

Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page