top of page
  • bknmoni

Запознайте се с Lionesses: първата к-поп LGBTQ+ мъжка група

Те са първата група, в която всички членове са открито LGBTQ+.

Lionesses дебютираха наскоро, но вече пишат историята като първата к-поп момчешка група, в която членовете са от LGBTQ+ общността.

Lionesses се състои от 4 члена.

Това е Damjun.


Това е Foxman.

Това е Kanghan.

Това е Lee Marlang, най-малкият член на групата.


Момчетата са се срещнали, докато са посещавали LGBTQ+ места в Южна Корея. С течение на времето те са се свързали, за да правят музика, с която LGBTQ+ общността ще резонира. Членовете казаха, че се надяват "да играят ролята на фар, така че младите хора от LGBTQ общността, които мечтаят да станат музиканти, да не пропускат своя шанс заради страх".


Името на групата е вдъхновено от лъвицата. Damjun каза, че лъвиците са истинските владетели на джунглата, въпреки че хората мислят, че мъжките лъвове управляват джунглата. Той каза:

Склонни сме да мислим, че хищникът на върха на хранителната верига в африканската екосистема, която често виждаме през медиите, е мъжът лъв с дебелата и гъста грива. Но владетелят на равнините всъщност е лъвицата. Група от много лъвици отговаря за лова.


Lionesses казаха, че планират да подчертаят куиър приемането в музиката си. Макар че признават, че Южна Корея напредва по отношение на приемането на LGBTQ+ общността, Foxman каза, че все още има много работа. Той каза:

Мисля, че корейското общество все още е много консервативно – въпреки че е много по-добро от преди – мисля, че нашите перспективи и възприятия ще се променят повече в бъдеще.


Lionesses признаха, че има и други открито LGBTQ+ к-поп идоли, но те са първата момчешка група, в която всеки един член е открито LGBTQ+ още от дебюта си.

Към днешна дата групата има една песен - “Show Me Your Pride”. Чрез тази песен Lionesses се надяват "да вдъхновят други LGBTQ+ корейци да намерят собствената си радост и щастие".

Източник: Koreaboo

Comments


bottom of page