top of page
  • Team BKNews

Li Yifeng задържан след разследване на криминален случай


На 10 септември се разпространиха слухове, че актьор е арестуван по подозрения за посещаване на проститутки (проституцията е нелегална в Китай), които доведоха нетизените до мисълта, че въпросният човек, чието име е с три йероглифа, е Li Yifeng с истинско име Li He.


След като новините се разпространиха, името му беше премахнато от списъка с изпълнители на 2022 CMG Mid-Autumn Festival Gala.

По-късно студиото му пусна изявление, което съдържа извинение за окупиране на публичните ресурси по време на празник и в което се заявява, че ще бъдат предприети правни мерки срещу започналите слуховете.

Феновете незабавно развенчаха слуховете, като обясниха, че той е посетил събитие на 1 септември, което означава, че няма как да е бил в затвора до 2 септември.


Самият актьор също пусна изявление:

Заради пътуването на слуховете, които започнаха от "актьор с три йероглифа" до "Li Yifeng", нямаше начин да вземем инициативата, за да отговорим както подобава. Всъщност първоначално си помислих, че е такава нелепа ситуация - как може публична фигура да изчезне за 15 дена? В ера, в която легалната система е отворена и прозрачна, кой има способността да избяга от последиците от нарушаване на закона?

Не след дълго обаче публикацията на Li Yifeng, както и изявлението на студиото му, бяха изтрити, а хаштаговете "Li Yifeng пуска друго изявление" и "Li Yifeng изявление" бяха премахнати от горещия списък за търсене.


CCTV News съобщиха, че според полицейското управление в Пекин Li Yifeng е бил задържан при скорошно разследване на криминален случай. Актьорът е признал, че многократно е посещавал проститутки, и в момента е задържан.

Много марки, включително Prada, Panerai, Lukfook, Zhenguoli, Nin Jiom, Honma, съобщиха прекратяването на договорите си с Li Yifeng.

Източник: cdrama tweets, 38jiejie留言


bottom of page