top of page
  • Team BKNews

Lee Young Ae предлага помощ на семейството на една от жертвите в итеуонската трагедия


Според Корейската фондация за благосъстояние на хората с увреждания Lee Young Ae е изразила желанието си да помогне на семейството на Juliana Park - 25-годишна чужденка от Русия, пребивавала в Корея, която е сред 26-те чужденци, починали в итеуонската трагедия.


Бащата на Juliana Park поискал да върне тялото на дъщеря си обратно в родния ѝ град в Русия, но не успял да събере необходимата сума от 5 000 долара за транспортирането.


След като чула историята, Lee Young Ae сподели чрез фондацията:

Бих искала да помогна на г-н Park и семейството му, които не могат да се върнат в родната си страна поради финансови затруднения.

Към момента Lee Young Ae е ръководител на консултативния комитет по култура и изкуства към Корейската фондация за благосъстояние на хората с увреждания.


Руското посолство също обеща директно да разреши проблема с транспортните разходи за гражданите му, които нямат възможност да съберат сумата. Те също така издават документите, необходими за възможно най-бързото транспортиране на тялото, и обсъждат въпросите за разходите директно с отговорния бизнес.


Министерството на външните работи обсъжда със съответните министерства как да се плащат предварително разходите за погребения, за да се предотвратят такива ситуации за жертвите чужденци.


Източник: SoompiComments


bottom of page