top of page
  • Team BKNews

Адвокатът на Lee Seung Gi с изявление относно неизплатените приходи от музиката му


Правният представител на Lee Seung Gi пусна официално изявление относно статиите, че изпълнителят не е получавал никакво заплащане за музиката си през изминалите 18 години:

Първо съжаляваме, че предизвикахме тревога на много хора с проблем между Lee Seung Gi и компанията. Относно скорошните статии за неуредено плащане за музиката му, бихме искали да изразим позицията на Lee Seung Gi вместо него.
Както беше съобщено, Lee Seung Gi изпрати на Hook Entertainment документ относно неуреденото плащане на музиката си на 15 ноември чрез правен представител. Поискахме да бъде разкрито извлечение за приходите от разпространението на всичките албуми, в които Lee Seung Gi е участвал, и сумата, която не е била изплатена, да бъде уредена.
След дебюта си Lee Seung Gi участваше в промотиране под Hook Entertainment в период на 18 години. По отношение на дейностите си в развлекателната индустрия и на извлеченията си, Lee Seung Gi напълно вярваше на Hook Entertainment и ги следваше. Тъй като представителите на Hook Entertainment не са повдигали дори най-малко въпроса за плащането на музиката му, той дори не беше наясно, че е имал приходи от музика, и наскоро разбра истината, че има такива приходи, чрез случайно изпратено съобщение от служител.
След това Lee Seung Gi многократно поиска детайли за разплащането, но Hook Entertainment даваха оправдания, които бяха лъжи, като: "Ти си певец на минус" (със значение на отрицателна печалба) и избягваха да дават подробности.
В процеса Lee Seung Gi чу обиди и заплахи от изпълнителния директор и другите, които са трудни дори за споменаване, така че в крайна сметка, след като помисли, реши да изпрати искане за освидетелстване чрез правен представител, защото беше решен, че освен проблема за уреждане на плащането за музиката му, връзката на доверие с изпълнителен директор Kwon Jin Young, както и с Hook Entertainment, на които разчиташе като на семейство, докато бяха заедно дълго време, не може да продължи.
Нещо повече - в допълнение на проблема със заплащането на музиката му, имаме и планове да извършим внимателно проучване на различни правни взаимоотношения между Hook Entertainment, включително изпълнителния директор Kwon Jin Young и Lee Seung Gi. Затова изискваме от Hook Entertainment прозрачно да разкрие подробностите за продажбите и уреждането на сметки в хода на дейностите на Lee Seung Gi в развлекателната индустрия и в момента очакваме искрен отговор от Hook Entertainment.
Относно съответния въпрос сме благодарни и се извиняваме на многото хора, които подкрепят Lee Seung Gi и се интересуват от него. Lee Seung Gi ще даде най-доброто от себе си, за да може това да не окаже ефект върху проектите, върху които работи, и ще пуснем отделно изявление, след като проучим истината за проблема по-подробно.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page