top of page
  • Team BKNews

Lee Da Young и Lee Jae Young разкриват гледните си точки след обвиненията в тормоз


По-рано беше съобщено, че волейболистите Lee Da Young и Lee Jae Young, които бяха обвинени в тормоз (повече за обвиненията можете да прочетете тук) се подготвят да се завърнат след 4-месечно оттегляне - твърди се, че Lee Da Young ще се присъедини към гръцкия отбор, а Lee Jae Young - към V-лигата в Южна Корея. След като това стана ясно обаче, предполагаемите жертви на тормоз изразиха недоволството си от завръщането на спортистите. За да изяснят нещата, близначките дадоха интервю пред KBS News.


Те започнаха интервюто с извинение към жертвите:

Много съжалявам за действията, които съм извършила, които са причинили болка на тези приятели. - Lee Jae Young
Знам, че едно извинение няма да изтрие болката. Ако имат доживотна травма от това, тогава ще живея, изпитвайки доживотно съжаление, докато се извинявам. - Lee Da Young

Lee Jae Young (ляво) и Lee Da Young (дясно)


След това Lee Da Young обясни за някои от слуховете за действията й, които са се разпространили.

Имаше слухове, че съм взела нож, наръгала съм някого във врата и съм причинила кървене и т.н. Това е напълно невярно. Само държах ножа и я псувах. Майка ми и аз отидохме при съотборничката ми, коленичехме пред нея, осъзнах грешките си и се извиних. Тя прие извинението ми и го обсъдихме. - Lee Da Young

Lee Da Young


Lee Jae Young обясни гнева си към бившия им отбор Heungkuk Life и исканията им да напишат извинение, което не е напълно вярно.

Наистина исках да разкрия, че части от обвиненията не са истина. Но волейболният отбор искаше да напише извинение, независимо от всичко. Те предоставиха всяка дума от извинението и ни го изпратиха, ние го взехме и просто го написахме. Волейболният отбор ни информира, че това е най-бързият начин да потушим нещата... - Lee Jae Young

Lee Jae Young


Въпреки че двете са се извинявали и преди, критиките от публиката не са спрели и хората продължават да се държат с тях студено. След интервюто им с KBS News, нетизените реагираха дори по-негативно.


След като беше съобщено, че ще се завърнат в света на волейбола, Корейската волейболна асоциация (KVA) разкри, че бившият им отбор официално се е отказал от намерението да ги регистрира като играчи и ще се откаже от правата си върху тях.

Въпреки че желаехме момичетата искрено да съжалят за предишните си действия на училищен тормоз и да го разрешат по приятелски с жервите, изглежда, че не стана така.
Смятаме, че ще им е трудно да промотират като играчи в лигата. - представител на Heungkuk Life Pink Spiders

Това означава, че момичетата са официално свободни и ще могат да преговарят с другите 7 корейски волейболни отбори за жени, както и че предишното им отстраняване и дисциплинарни действия, определени от Heungkuk Life, са премахнати.


News и YTN News обаче мислят, че ще им е трудно да си намерят място в отбор заради негативните отзиви от публиката и обвиненията.


Източник: KoreabooComments


bottom of page